Manchester Unitedin manageri José Mourinho kiittää erotuomari Michael Oliveria punapaitojen kauden ”pelastamisesta”.

Portugalilainen viittasi Unitedin ja Chelsean väliseen FA Cupin puolivälieräkamppailuun, jossa Oliver ajoi Ander Herreran ulos ensimmäisellä puoliajalla. Espanjalainen sai toisen keltaisen kortin taklattuaan Eden Hazardia, ja Mourinhon mielestä se ratkaisi pelin.

Kotijoukkue Chelsea voitti maaliskuussa pelatun ottelun 1–0 N’Golo Kantén osuman turvin. Unitedin cup-taival päättyi siihen, mutta otteluruuhka ei ole hellittänyt vieläkään.

Mourinhon miehistö kohtaa Ajaxin Eurooppa-liigan loppuottelussa ensi viikon keskiviikkona Tukholmassa. Sitä ennen edessä ovat vielä liigapelit Southamptonia ja Crystal Palacea vastaan.

– Toistan saman asian. Kiitos Michael Oliver, koska putosimme FA Cupista. Jos olisimme päässeet FA Cupin välieriin, se olisi ollut täydellinen katastrofi, Mourinho kommentoi Independent-lehden mukaan.

– En tiedä, milloin pelaisimme sen pelin. Minulla ei ole koskaan, ei koskaan ollut tällaista tilannetta, ja sen päälle vielä isojen loukkaantumisten kertymä. Ei pieniä, ei loukkaantumisia, joista te sanotte ”ok, takareisi – kaksi viikkoa”, hän jatkoi.

– Ei. Se on leikkaus, pum pum. Se on leikkaus, yksi polvi, toinen polvi, toinen jalka. Vain isoja leikkauksia. Joten koko ajan vähemmän ja vähemmän pelaajia. Se on erittäin vaikeata, todella erittäin vaikeata. Olemme kuitenkin tässä ja menemme loppuotteluun.

Kokenut Mourinho muistutti, että hänen valmentamansa joukkueet selviytyvät usein pitkälle eri kilpailuissa – esimerkiksi Liigacupissa, jonka United valloitti tänä keväänä.

– Kotimaisissa cupeissa voitin Espanjassa, Italiassa, Portugalissa, joten normaalisti minulla on paljon pelejä. Tällaista minulla ei ole kuitenkaan koskaan ollut, ei koskaan.