Valioliigan managerikomppania koostuu vuodesta toiseen yhä enenevässä määrin manner-Euroopasta ja Etelä-Amerikasta saapuvista valmentajista. Brittimanagerien osuus on vähenemässä eikä kotoisille valmentajakyvyille tunnu löytyvän töitä etenkään kärkiseurojen parista.

Crystal Palace on yksi harvoista seuroista, joka on luottanut sinnikkäästi brittiläiseen valmennusosaamiseen. Seurahistorian ainoa ei-brittiläinen manageri oli italialainen pelaaja-valmentaja Attilio Lombardo, jonka valmennuspesti kesti vain puolitoista kuukautta vuonna 1998.

Nyt Palace on lähellä ei-brittiläisen managerin palkkaamista. The Independentin mukaan argentiinalainen Mauricio Pellegrino teki vahvan vaikutuksen Crystal Palacen voimahahmoihin käytyään alkuviikon aikana Lontoossa työhaastattelussa.

”Kotkat” joutuivat valmentajahakuun, kun kokenut Sam Allardyce jätti yllättäen tehtävänsä kauden päätyttyä ja päätti jäädä eläkkeelle.

Mauricio Pellegrino valmensi päättyneellä kaudella La Ligan sarjanousija Alavésia. Kautta voi pitää menestyksenä, sillä Alavés ylsi sarjassa sijalle 9 sekä eteni Espanjan cupin loppuotteluun Barcelonaa vastaan.

Pellegrino ei ole kuitenkaan ainoa Palace-valmentajaksi esillä ollut nimi. Keskusteluja on käyty myös Burnleyn Sean Dychen ja Bayer Leverkusenista potkut saaneen Roger Schmidtin kanssa. Myös Saint-Étiennen pitkäaikainen manageri Christophe Galtier on Palacen harkinnassa.