Toissa kauden valioliigamestari Leicester joutui puuttumaan joidenkin kannattajiensa homofobisiin chantteihin lauantaina pelatun Brighton-ottelun yhteydessä. Järjestysmiehet poistivat katsomosta kyseisiä lauluja hoilanneet kannattajat.

Kyseiset kannattajat olivat sijoittuneet lähelle vierasjoukkue Brightonin katsomonosaa. Leicesterin fanit ilmaisivat lauluista huolensa sosiaalisessa mediassa ottelun jälkeen.

– Olemme pettyneitä, että tällaisia loukkauksia kuultiin lauantain ottelussa. Samalla olemme kuitenkin tyytyväisiä siihen, että järjestysmiehet reagoivat nopeasti ja oikein, ja poistivat kyseisen vähemmistön stadionilta ja ilmoitti heistä poliisille, Kettujen edustaja kertoi Leicester Mercurylle.

– Koulutamme jatkuvasti henkilökuntaamme ja osana sitä King Power Stadiumin järjestysmiesten esimiehet osallistuivat kesällä koulutukseen, jossa opastetaan tunnistamaan tehokkaasti loukkaava käytös. Koulutukseen osallistui myös Leicesterin LGBT-yhteisön jäseniä.

– Olemme sitoutuneita luomaan intohimoisen, kaikille avoimen ja lämpimän ympäristön King Power Stadiumille, jonne jokainen on tervetullut nauttimaan otteluista, seuran edustaja päätti.

Laulut ”vastenmielisiä”

Molempien joukkueiden kannattajaryhmät tuomitsivat jyrkästi hoilatut chantit. Brightonin kannattajaryhmän varapuheenjohtaja Liz Costa luonnehti lauluja ”vastenmielisiksi”, ja toivoo Leicesterin saavan sakot ja kyseisten kannattajien stadionporttikiellon. Costan mukaan chantteja lauloi noin 50 Leicesterin kannattajaa.

– Seuran pitää saada sakot, sillä tämä ei todellakaan kuulu jalkapalloon. Chantit vahingoittavat Leicesterin mainetta. Minusta tuntuu, etten ikinä haluaisi palata sille stadionille, Costa sanoo BBC:n sivuilla.

Samoilla linjoilla oli myös leicesteriläisen kannattajayhdistyksen Foxes Priden Graham Smith.

– Joillain foorumeilla kehotetaan pääsemään siitä yli ja hankkimaan elämä, sillä ”sehän oli pelkkää herjaa”. Mutta ei se ole, vaan se on loukkaavaa ja täysin sopimatonta, Smith jyrisee.

Brightonissa on mittava lesbojen, homojen, biseksuaalien ja transsukupuolisten (LGBT) yhteisö, ja sitä pidetään usein Ison-Britannian epävirallisena ”homopääkaupunkina”.