Viikonloppuna nähdään runsaasti mielenkiintoisia valioliigakamppailuja. Viasatin asiantuntija ja entinen valioliigapelaaja Teemu Tainio ennakoi kolmannen sarjakierroksen pelejä.

Lauantaina Newcastle isännöi West Hamia pelissä, jossa panokset ovat isot molempien joukkueiden managereilla.

– Pientä painetta on luvassa jo kolmannella kierroksella. Newcastle ja West Ham ovat hävinneet kaksi ensimmäistä otteluaan. Kolmas tappio alkaisi turhauttaa omia faneja ja brittitapaan innostaa mediaa, Viasatin asiantuntija ja entinen valioliigapelaaja Teemu Tainio arvioi Valioliiga.comille.

– Jompikumpi aloittaa piinaviikot maajoukkuetauolla. Toinen voi hengähtää. Tietysti tasapelikin voisi tyydyttää ainakin Hammersia.

”Supercupin finaalissa olivat ihan jyrän alla”

Lauantain myöhäisottelussa kohtaavat puolestaan Manchester United ja Leicester.

– Man Unitedin alkukausi on ollut mahtavaa katsottavaa. Supercupin finaalissa he olivat ihan jyrän alla Realia vastaan ja kävi mielessä, että onko jengi sittenkään valmis taistelemaan kärkisijoista. Mutta toisin kävi – kaksi ensimmäistä kierrosta ovat näyttäneet, että (Nemanja) Matic ja (Romelu) Lukaku sopivat joukkueeseen loistavasti.

– Mikään joukkue ei aloita Valioliigan tasoista sarjaa vahingossa kahdella voitolla ja maalierolla 8-0. Lauantaina pelataan Old Traffordilla ja ihmettelisin, jos Man United ei pottia veisi. Ei välttämättä murskaluvuin, sillä Leicester näyttää pirteämmältä kuin viime vuonna. Mutta silti pistekin Leicesterille olisi yllätys.

”Iskukyky vielä testaamatta”

Sunnuntain valioliigatarjonnassa on Liverpool-Arsenal. Peli pelataan Anfieldilla, mikä tekee Tainion mielestä Liverpoolista suosikin.

– Liverpool on lievä suosikki, mutta vakioveikkauksen isompaan systeemiin voisin hyvin kuvitella minkä merkin tahansa. Kummankin joukkueen todellinen iskukyky on vielä testaamatta. Siirtomarkkinoilla voi tapahtua vielä paljonkin: lähteekö (Philippe) Coutinho? Lähteekö Alexis (Sánchez)? Mitä muuta tapahtuu?

– Se on kuitenkin varmaa, että vauhtia tulee olemaan vaikka muille jakaa. Siitä tulee varmasti erittäin viihdyttävä ottelu.

Viasatin kanavat ovat tulevana Superviikonloppuna vapaassa katselussa perjantaiaamusta kello kahdeksasta alkaen. Viikonlopun ohjelmiston näet tästä.