[text-ad]Pitkävetovihjeet on uusi osio Valioliiga.comin lukijoille. Tarjoamme päivän kuumimpaan otteluun pureskellun näkemyksemme vihjeen kera. Uusien pelaajien kannattaa hyödyntää vihjeen perässä oleva tarjous![/text-ad]

Brighton-Newcastle
Sunnuntaina 24.9 klo 18.00
Valioliiga

Sunnuntai-illan ainoassa Valioliigan kamppailussa kohtaavat Brighton sekä kovaa nousua tekevä Newcastle. Kumpi on vahvempi joukkue tässä sarjanousijoiden kamppailussa?

Brighton pelaa juuri niin kuin sen ennustettiinkin pelaavan. Joukkueen maalinteko on ollut aika heikkoa (alle maali per peli) mutta puolustuspelillä se on pystynyt napsimaan pisteen sieltä ja täältä. Kaava ei varmasti jatkossakaan muutu, vaan kovalla työnteolla ja puolustamisella joukkueella on pienen pieni mahdollisuus säilyä kivenkovassa Valioliigassa. Juuri nyt joukkue on säilyjien paikalla, mutta muun muassa Everton ja West Ham tulevat nousemaan kauden mittaan ylemmäksi.

Newcastle aloitti kauden kahdella selvällä tappiolla, ja hätäisimmät fanit ehtivät jo pelätä pahinta. Jumbokamppailussa West Hamia vastaan joukkue otti hienon 3-0-voiton, jonka perään voitot tulivat myös Swanseasta ja Stokesta. Kolmen peräkkäisen voiton ansiosta Newcastle majaileekin komeasti sarjataulukon neljäntenä. Puolustuspeli on ollut uomissaan edellisillä kierroksilla, jonka varaan myös Newcastlen on hyvä rakentaa. Joukkueen tekeminen on vain ja ainoastaan sarjapaikan uusimisessa, joten sunnuntain peliin joukkue varmasti lataa kaikki peliin.

Poissaolot

Kotijoukkue Brighton kärsii loukkaantumishuolista, sillä sivussa ottelusta ovat Steve Sidwell, Gaetan Bong, Sam Baldock, Beram Kayal sekä Isaiah Brown. Newcastle on selvinnyt pienemmillä loukkaantumismurheilla, sillä sivussa ovat Massadio Haidara, Paul Dummett sekä Aleksandar Mitrovic.

Arvio

Joukkueiden välinen kamppailu on klassinen ”kuuden pisteen” peli, jolla voi olla vaikutuksia pitkälle kevääseen. Brighton haluaa puolustaa pelistä vähintään tasapelipisteen itselleen, mutta hyvävireinen Newcastle on lähempänä voittoa. Maalimäärät jäänevät kohtalaisen alhaiseksi ja mahdollinen ratkaisu voi syntyä vain maalin erolla.

Newcastle +1 X ( Newcastle voittaa ottelun yhdellä maalilla)
Kerroin 4.05