Santiago Bernabéu kipinöi sähköä, kun Mestarien liigan lohkovaiheen kolmas kierros tarjoili kahdella voitolla ja identtisillä maalieroilla (6-1) kautensa aloittaneiden Real Madridin ja Tottenhamin välienselvittelyn. Ottelulta odotettiin paljon, ja paljon myös saatiin.

Alkutahdit huippuottelulle löi kotijoukkue Real Madrid. Cristiano Ronaldo puski jo 5. minuutilla keskityksensä Spurs-maalin tolppaan, eikä paluupalloon ehtineen Karim Benzeman veto mennyt paljoa takatolpan ohi.

17. minuutilla Ronaldo hiipi jälleen maalipaikkaan, mutta nytkään veto ei suuntautunut maalia kohti. Pari minuuttia myöhemmin Harry Kane ehti ensimmäisenä palloon kulmapotkusta, mutta Keylor Navas torjui hyvin.

Kun 27 minuuttia oli pelattu, iski vierasjoukkue Tottenham. Serge Aurier keskitti oikealta, ja pallo löysi tiensä Navasin selän taakse. Aluksi osuma näytti tulikuuman Harry Kanen taituruudelta, mutta maali merkittiin kuitenkin Raphael Varanen omaksi maaliksi.

Hieman myöhemmin Hugo Lloris torjui erinomaisesti Iscon yrityksen. Seuranneesta kulmapotkusta Cristiano Ronaldo kohteli kaltoin Jan Vertonghenia ja palkittiin keltaisella kortilla.

Tauolle mentiin tasatilanteessa 1-1. 43. peliminuutilla Aurier kaatoi rangaistusalueella Toni Kroosin ja pallo vietiin pilkulle. Cristiano Ronaldo upotti pilkulta varmasti Mestarien liiga -kautensa viidennen maalin ja nousi maalipörssin kärkeen Harry Kanen rinnalle.

Rankkarituomio oli verrattain helppo, sillä Kroos meni maihin kevyenlaisesti. Vastaavasta tilanteesta jäi jossiteltavaa kentän toisessakin päässä, sillä jo ottelun alkuminuuteilla Casemiro kolasi rangaistusalueella yllättäen Spursin avauksessa pelanneen Fernando Llorenten nurin, mutta tuomarin pilli ei soinut.

Tilastollisesti avausjakso oli selvää Real Madridin hallintaa, mutta Spurs osoitti vaarallisuutensa vastaiskuissa useaan otteeseen.

Real Madrid 1-1 Spurs HT:

Shots 10-7
Pass accuracy 91%-77%
Chances created 7-5
Possession 61%-39%

Still all to play for.

Kun toinen puoliaika oli vanhentunut kahdeksan minuuttia, sai Real Madrid erinomaisen tilaisuuden siirtyä johtoon. Casemiron keskitys löysi Karim Benzeman pään, mutta ranskalaishyökkääjän pusku suuntautui juuri toiseen suuntaan loikkaavan Hugo Lloris’n jalkoihin.

Mitä pidemmälle peli eteni, sitä ahnaammin Real Madrid ja etenkin Ronaldo painoivat päälle. Lloris torjui loistokkaasti parikin portugalilaisen taidokasta yritystä reilun tunnin pelin jälkeen.

Kaiken painostuksen keskellä Tottenham oli päästä tuikkaamaan johtomaalin 70. minuutilla. Keylor Navas venytti kuitenkin loistavasti näppinsä Harry Kanen kohti alanurkkaa suuntautuneen vedon tielle.

Navas ei sankarin viitastaan luopunut, vaan vain hetkeä myöhemmin costaricalainen torjui yhtä hienosti Christian Eriksenin vedon etukulmasta.

80. minuutilla nähtiin kauan odotettu paluu, kun pitkään loukkaantumisen takia sivussa ollut Danny Rose juoksi kentälle Llorenten tilalle.

Kotijoukkue oli loppuhetkillä jälleen yritteliäämpi, mutta Tottenham antoi puolustavalle Mestarien liigan voittajalle väkevän vastuksen. Ilman Keylor Navasin huippuiltaa olisi tulos voinut olla madridilaisten kannalta murheellisempikin. Jatkopaikka alkaa olla käsien ulottuvilla siksikin, että Borussia Dortmund jäi Kyproksella tasapeliin.