Liverpoolin seurahistoriaa kirjoitettiin uusiksi eilen illalla.

Pool murjoi Mestarien liigan ottelussa Mariborin maanrakoon maalein 7-0 – vieläpä vieraskentällä. Voitto oli Liverpoolin suurinumeroisin europeleissä vieraskentällä.

Liverpool FC

@LFC
7-0 - our biggest-ever away win in European competition. 👌

Päävalmentaja Jürgen Klopp sai tietää ennätyksestä vasta pelin jälkeen.

– Minulle kerrottiin ennätyksestä pelin jälkeen. En tiennyt siitä, Klopp sanoi lehdistölle.

– Tämän seuran upea historia voi joskus tuntua taakalta. On siis hienoa päästä itse kirjoittamaan pala historiaa.

– Tuota ennätystä on vaikea rikkoa. On aika harvinaista voittaa 7-0, mutta se vain osoittaa kuinka uskomattoman hyvin me pelasimme.

Ennätyspuheiden lisäksi Klopp analysoi hieman pelin kulkua.

– Peli kulki ensimmäisestä sekunnista lähtien juuri niin kuin halusimme. Halusimme näyttää parasta vastaprässiämme muutamaan viikkoon. Nyt se onnistui todella hyvin. Maaleista muutama tuli vastaprässin seurauksena.

– Viimeistely oli myös hyvää, meillä oli tarpeeksi malttia. Tällä kaudella olemme usein päässeet rangaistusalueelle, mutta emme ole olleet tarpeeksi rentoja jotta viimeinen syöttö olisi onnistunut. Nyt tilanne oli eri.

Maalit merkittiin Roberto Firminolle (2), Philippe Coutinholle, Mohamed Salah’lle (2), Alex Oxlade-Chamberlainille ja Trent Alexander-Arnoldille. Etenkin Oxlade-Chamberlainin uran ensimmäinen maali Liverpool-paidassa ilahdutti Kloppia.

– Nyt on hanat auki. Se auttaa häntä paljon. Hän olisi voinut tehdä kaksikin.

Seuraavaksi Liverpool kohtaa sunnuntain valioliigaottelussa Tottenhamin vieraissa.

– On aika todennäköistä, ettei siitä tule ihan samanlaista tulosta.


Seuraa meitä myös Facebookissa ja Twitterissä. Facebookissa käydään kovimmat jälkipuinnit ja Twitteristä tavoitat kaikki uutisemme reaaliajassa!