Lauantain herkkupalassa Arsenal oli Pohjois-Lontoon derbyssä Tottenhamia parempi maalein 2-0. Tottenham voi jossitella osittain maaliin johtaneista tilanteista, mutta lopullinen syypää löytyi silti peilistä. Arsenal oli selkeästi pirteämpi ja aktiivisempi kuin Tottenham.

Voiton myötä Arsenal nousi ainakin hetkellisesti viidenneksi, pisteen päähän kolmantena tällä hetkellä vielä majailevasta Tottenhamista. Pohjois-Lontoon derby avasi Valioliigan 12. kierroksen.

Arsenal yllätti Tottenhamin aktiivisuudellaan

Avauspuoliskolla Arsenal tuli aivan toisenlaisella ilmeellä peliin, mitä ehkä odottaa saattoi. Tottenham oli lähes poikkeuksetta ongelmissa Arsenalin aktiivisen prässin kanssa.

Avauspuoliskon maaleja edeltäneissä tilanteissa Tottenham voi hieman jossitella. Avausosumassa Davinson Sánchez rikkoi nimikaima Alexis Sánchezia ja tilanteesta vihellettiin hieman heppoisin perustein vapaapotku Arsenalille. Mesut Özil lähetti vapaapotkun korkeana boksiin ja Shkodran Mustafi puski pallon varmasti sisään.

16 - Arsenal have scored 16 headed goals in the Premier League in 2017, three more than any other team. Bonce.

Vaikka maalia edeltänyt rike saattoi olle heppoinen, Tottenhamin merkkaus petti vapaapotkussa pahemman kerran. Mustafi pääsi puskemaan pallon maaliin Eric Dierin ja Jan Verthongenin välistä.

Toisesta osumasta Spurs-miehistöllä jäi varmasti vielä enemmän hampaankoloon. Alexandre Lacazettelle pelattiin pallo puolustuslinjan taakse, mutta mies näytti olleen paitsiossa syöttöhetkellä. Lacazette tarjoili kovan pallon maalin eteen, josta Sánchez nappasi taidokkaasti pelivälineen haltuunsa ja viimeisteli varmasti pallon maalin kattoon. Joka tapauksessa Arsenal ansaitsi ehdottomasti johtonsa tauolle mentäessä.

Tottenham puski seinään

Tottenham pyrki nostamaan painetta kohti Arsenalin maalia toisella jaksolla, mutta hyökkääminen oli mielikuvituksetonta. Useat tilanteet kariutuivat viimeistän 20 metrin kohdalla, jolloin murtautumiset pysähtyivät kuin seinään. Liikkeet linjan taakse puuttuivat lähes kokonaan. Toisaalta Arsenal puolusti myös tiiviinä, eikä tyhjiä tiloja tuntunut muodostuvan millään.

Arsenalin puolustaminen oli vahvaa. Tykkimiehet eivät antaneet tilaa nimeksikään Tottenhamin juonikkaille hyökkäyspään pelaajille. Dele Alli ja Christian Eriksen eivät myöskään onnistuneet esityksessään totuttuun tapaan.

Loppua kohti Tottenham sai painetta kohti Arsenalin maalia. Loppuvaiheilla 81. minuutilla Petr Čech otti loistavan torjunnan, kun Eric Dier pääsi puskemaan. Cech venyi hienosti pallon eteen.

Laidalta tulleissa keskityksissä Tottenhamilla oli myös ongelmia. Ben Daviesin puolelta tulleet keskitykset olivat heikkoja. Davies sai kyllä laidallaan usein jalan vapaaksi, mutta keskitykset lähtivät kerta toisensa jälkeen vääriin osoitteisiin.

Arsenal oli tuloksellisesti ja sen myötä myös pelillisesti parempi ja ansaitsi voittonsa.