Puolet Mestarien liigaan selvinneistä joukkueista ovat pelanneet jo lohkovaiheen viidennen kierroksen ottelunsa. Keskiviikkona on toisen puoliskon vuoro ja heidän joukossaan on kaksi valioliigajoukkuetta – Chelsea ja Manchester United.

Karabah – Chelsea

HOX! Alkaa jo klo 19:00

Chelsea koki edellisellä kierroksella nöyryyttävän 3-0-tappion AS Romalle. Tuosta pistemenetyksestä huolimatta lontoolaisseuralla on tänään mahdollisuus varmistaa jatkopaikkansa, jos se voittaa Karabahin. Voi toki olla, ettei tarvitse edes voittaa, jos Atlético Madrid jää pisteittä Romaa vastaan.

Lohkotilanne neljän kierroksen jälkeen (pisteet, maaliero)
1.AS Roma, 8, 8-4
2. Chelsea, 7, 11-7
3. Atl. Madrid, 3, 2-3
4. Karabah, 2, 2-9

Roma-tappion jälkeen Chelsea on ollut erinomaisessa vireessä. Ensin se voitti Manchester Unitedin tasapainoisen esityksen jälkeen 1-0 ja viime viikonloppuna West Bromwich kaatui vieraskentällä 4-0. Joukkue lähtee ehdottomasti ennakkosuosikkina myös tähän otteluun.

Lontoolaisseuralta puuttuu käytöstään loukkaantuneena olevat Michy Batshuayi, Victor Moses, Kenedy ja Charly Musonda. Karabah puolestaan lähtee otteluun ilman pelikiellossa olevaa kapteeniaan Pedro Henriquea, joka sai punaisen kortin viime kierroksella.

Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Stamford Bridgellä 6-0-lukemiin. Samankaltaiset murskajaiset vieraskentällä olisi yllätys, mutta odotettavissa on selkeä voitto vierasjoukkueelle. Karabahin kahdelle tasapelille Atlético Madridia vastaan, on turha antaa liikaa painoarvoa, sillä tasatuloksista huolimatta joukkue oli hätää kärsimässä.

Basel – Manchester United

Manchester United pääsee omaan otteluunsa varsin paineettomasta tilanteesta. Se on varmistanut jo jatkopaikkansa ja lohkovoiton teoreettinen varmistuminen on vain yhden pisteen päässä.

Lohkotilanne neljän kierroksen jälkeen (pisteet, maaliero)
1. Man United, 12, 10-1
2. Basel, 6, 8-5
3. TsSKA Moskova, 6, 5-8
4. Benfica, 0, 1-10

Kuten sarjataulukko kertoo, on José Mourinhon miehistö ollut eurokentillä erittäin vakuuttava. Omissa on soinut vain kerran ja hyökkäyspäässä se tekee tasaisen hyvää jälkeä.

Vaakaa hieman tasoittaa Baselin kotietu ja se, että sveitsiläisseuralla on pelissä suuremmat panokset kuin vierailijoilla.

Man Unitedin pahimmat loukkaantumishuolet ovat jo takana päin, mutta muutama pelaaja on edelleen sairastuvalla. Phil Jones, Michael Carrick ja Eric Bailly eivät ole keskiviikkona Mourinhon käytettävissä.

Myös Baselilla on poissaolijoita, joista tärkeimmät ovat loukkaantunut Hollannin maajoukkuehyökkääjä Ricky van Wolfswinkel ja pelikiellossa oleva Taulant Xhaka.

Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen tällä kaudella päättyi tylyihin 3-0-lukemiin Man Unitedin hyväksi, mutta Basel on osoittanut pystyvänsä haastamaan suurseuran, sillä sitä edeltävästä kolmesta joukkueiden välisestä kohtaamisesta se on voittanut yhden ja pelannut kahdesti tasan.

Kaikki ottelut

Klo 19:00
TsSKA Moskova-Benfica
Karabah-Chelsea

21:45
Anderlecht-Bayern München
Atlético Madrid-AS Roma
Basel-Manchester United
Juventus-Barcelona
PSG-Celtic
Sporting-Olympiakos