Euroopan jalkapalloliitto Uefa jättää todennäköisesti Manchester Cityn manageri Pep Guardiolan rangaistuksetta, vaikka hän esitti eräänlaisen poliittisen mielenilmauksen Mestarien liigan ottelussa Feyenoordia vastaan tiistaina, kertoo BBC.

Guardiolalla oli ennen ottelua ja sen aikana rinnassaan keltainen nauha (katso artikkelikuva), joka symboloi protestia Katalonian itsenäistymistä kannattavien poliitikkojen vangitsemista vastaan.

Nauhakampanja alkoi lokakuussa, kun kaksi merkittävää separatistia vangittiin.

Espanjalaismanageri puhui aiheesta ennen Feyenoord-ottelua.

– Jos yksi päivä vankilassa oli jo liikaa, niin katsokaa, kuinka monta päivää he ovat olleet siellä nyt, sanoi Guardiola BBC:n mukaan.

– Toivottavasti voin pian lopettaa sen (nauhan) käyttämisen.

– Toivon, että kaikki poliitikot, jotka ovat vankilassa voivat pian lähteä ja palata kotiin perheidensä luokse jatkamaan elämäänsä, jonka he ansaitsevat

Euroopan jalkapalloliitto Uefa voi antaa rangaistuksen eleiden, sanojen ja esineiden käytöstä, jos se uskoo, että niitä käytetään lähettämään poliittinen, ideologinen tai uskonnollinen provokatiivinen viesti.

BBC:n tietojen mukaan Uefa ei kuitenkaan todennäköisesti aio rangaista Guardiolaa, joka on ennenkin useasti ilmaissut tukensa Katalonian itsenäistymiselle.