RB Leipzigin toimitusjohtaja Oliver Mintzlaff kertoi Sport Bildin haastattelussa, että myös Barcelona tavoitteli kesällä guinealaista keskikenttäpelaajaa Naby Keitaa.

Keita, 22, valitsi kuitenkin lopulta Liverpoolin, johon hän siirtyy kuluvan kauden päätyttyä. Leipzig ei halunnut luopua avainpelaajistaan, sillä saksalaisseura pelaa kuluvalla sesongilla ensimmäistä kertaa Mestarien liigassa.

Mintzlaffin mukaan Liverpool-manageri Jürgen Kloppin periksiantamattomuus oli yksi avaintekijöistä Keitan lopullisessa päätöksessä.

– Kyllä, pitää paikkaansa, etenkin koska Barcelona oli myös kiinnostunut hänestä, vastasi Mintzlaff ESPN:n mukaan, kun häneltä kysyttiin Kloppin päättäväisyyden vaikutuksesta siirtoon.

– Barcelona vahvisti tämän (kiinnostuksen) meille, mutta he eivät yrittäneet yhtä kovaa kuin Liverpool.

Keitalla oli sopimuksessaan 55 miljoonan euron ulosostoklausuuli, mutta Liverpool oli valmis maksamaan hänestä vielä enemmän, jotta nuori tähti saataisiin Anfieldille. Mintzlaffin mukaan Liverpoolin tarjoama diili toi enemmän varmuutta pelaajalle, mutta myös huomattavasti suuremman siirtosumman Leipzigille.

– Hän halusi siirtyä tänä kesänä, mutta Ralf Rangnick (Leipzigin urheilutoimenjohtaja) sanoi joukkueelle, että emme myy yhtäkään pelaajaa.

– Siinä ei ollut kyse vain suullisesta sopimuksesta, se oli hakattu kiveen. Jos me olisimme päästäneet Keitan muualle, jotkut toiset pelaajat olisivat saattaneet saada saman idean.