Brighton isännöi illalla Crystal Palacea, kun Valioliigan 14. kierros potkaistaan käyntiin Kaakkois-Englannissa.

Kyseessä on lempinimellä M23 tunnettu derby seurojen välillä. M23 -lempinimi tulee moottoritiestä, joka yhdistää Sussexin ja Etelä-Lontoon. Brighton ja Crystal Palace ovat viimeksi kohdanneet keväällä 2013, jolloin Crystal Palace kaatoi paikallisvastustajansa Valioliigan nousukarsinnoissa luvuin 2-0.

Illalla pelattava ottelu on ensimmäinen Valioliigassa todistettava M23-derby, sillä Brighton nousi keväällä ensimmäistä kertaa pääsarjaan 34 vuoteen. Kyseessä on siten varsin tuntematon paikallisottelu ja sen myönsi myös Crystal Palacessa ammattiaan harjoittava Ruben Loftus-Cheek.

– Muutamat pelaajat ovat opettaneet minulle, mitä tämä derby merkitsee. En edes tiennyt tästä derbystä, mutta Wilfried Zaha sanoi eräässä haastattelussa vihaavansa Brightonia valtavasti. Ymmärsin, että me ja Brighton emme tykkää toisistamme ja ajattelin, että tällaisessa ottelussa minä haluan pelata, Loftus-Cheek totesi Telegraphin haastattelussa.

M23-derby on sisältänyt vuosien saatossa varsin kyseenalaisia välikohtauksia. Vuonna 1985 Crystal Palacessa pelannut Henry Hughton mursi taklauksellaan Brightonin Gerry Ryanin jalan kolmeen osaan lopettaen tämän uran. Taklauksen jälkeiset vuodet olivat derbyhistorian väkivaltaisimpia.

M23 alkaa illalla klo 21.45.