[text-ad]Pitkävetovihjeet on uusi osio Valioliiga.comin lukijoille. Tarjoamme päivän kuumimpaan otteluun pureskellun näkemyksemme vihjeen kera. Uusien pelaajien kannattaa hyödyntää vihjeen perässä oleva tarjous![/text-ad]

Arsenal-Huddersfield
keskiviikkona 29.11 klo 21.45
Valioliiga

Arsenal on päässyt heikohkon alkukauden jäljiltä hyvään vireeseen. Sarjataulukossa jo neljänneksi noussut joukkue on koko liigan kolmenneksi kovakuntoisin juuri nyt. Toissa kierroksella Tykkimiehet kaatoi upeasti höntyilleen Tottenhamin 2-0, ja viime kierroksellakin vieraissa Burnleyn 1-0.

Alkukaudella näytti että joukkue ei syty kaikkiin peleihinsä tarvittavalla tavalla, nyt tuo ongelma näyttää ainakin toistaiseksi helpottaneen. Arsenal on Manchester Unitedin ohella ainut joukkue, joka on kotikentällään ilman pistemenetyksiä, joukkueen saldo Emiratesilla on kova, 6-0-0, maalierokin peräti 15-4.

[text-ad]Aloita kausi tuplakassalla. Kun talletat 100€, saat heti 200€ pelirahaa. Avaa pelitili ille TÄSTÄ.[/text-ad]

Huddersfield valuu hiljalleen sarjataulukossa alempaan keskikastiin, jonne se myöskin kuuluu. Vain kaksi ottelua edellisestä kuudesta voittamaan pystynyt joukkue aloitti nousun sarjanousun jälkeisen kauden upeasti, mutta viime viikkoina Valioliigan kova arki on näkynyt karulla tavalla.

Kotikentällään joukkue on onnistunut voittamaan kaksi viimeisintä otteluaan, ensin sensaatiomaisesti Manchester Unitedin 2-1 ja marraskuun alussa WBA:n 1-0. Kotonaan joukkue on ehdottomasti edelleen yllätysvalmis, viime kierroksella Manchester City voitti joukkueen vaivoin 2-1. Vieraskentällä joukkue sen sijaan tulee kokemaan vielä useita tappioita kauden aikana.

Poissaolot

Arsenalin kokoonpanotilanne on erittäin hyvä, poissa ovat ainoastaan pitkäaikaispotilas Santi Cazorla sekä epävarmana Theo Walcott. Huddersfieldillä loukkaantumisia on enemmän: poissa ovat Jon Stankovic, Kasey Palmer, Michael Hefele sekä Philip Billing.

Arvio

Arsenal nauttii todella suuresta kotiedusta tämänkin kauden Valioliigassa. Edellisen kerran kotiedun tuomaa uhkaa sai maistaa Tottenham. Samalla kun Huddersfield ei ole parhaimmillaan vieraskentällä, on ottelussa mahdollisuus isoonkin kotivoittoon.

Joukkueiden edelliset kohtaamiset ovat lähes seitsemän vuoden takaa, joten lähihistoriaa joukkueilla ei ole. Arsenal jatkaa vahvoja otteitaan ja tiukentaa otettaan neljän parhaan joukkoon pääsemisestä. Kaiken lisäksi Huddersfieldiä uhkaa sarjanousijaa tyypillisesti varjostava painajainen: hurmiollinen alkukausi uhkaa kääntyä syöksyyn kohti putoamistaistelua.

Arsenal -2 (2.60)