Eilisessä Manchester Cityn ja Southamptonin välisessä ottelussa nähtiin hämmentävä välikohtaus päätösvihellyksen jälkeen.

Raheem Sterling oli juuri tuonut lisäaikamaalillaan voiton Citylle. Pelaajat olivat kävelemässä pukusuojiin, kun City-luotsi Pep Guardiola alkoi raivota Southamptonin Nathan Redmondille. Elehtiminen oli melko raivokasta, ja Guardiola kävi jopa lievästi käsiksi pelaajaan.

Colin Millar

@Millar_Colin
Pep Guardiola v Nathan Redmond. This is, er, very odd.

Ottelun jälkeen lehdistöä tietysti kiinnosti kuulla, miksi Guardiola nyt noin hermostui. Selitys oli vähintäänkin hämmentävä.

– Sanoin hänelle, kuinka hyvä pelaaja hän on, Guardiola sanoi.

– Viime kaudella hän tuhosi meidät täällä. En tiennyt häntä vielä viime kaudella. Tajusin silloin, kuinka hyvä hän on. Southamptonilla on uskomattoman lahjakkaita pelaajia. Redmond on niin hyvä 1v1-tilanteissa.

– Mutta he eivät halunneet pelata. He kuluttivat aikaa yhdeksännestä minuutista lähtien. Halusin vain, että he olisivat pelanneet.

– Hän [Redmond] ei voinut hyökätä, koska he vain puolustivat. Mutta niin se kai menee. Puhuin myös Oriol Romeun ja [Virgil] van Dijkin kanssa.

Ilmeisesti kyse oli siis siitä, että Guardiolaa otti päähän kuinka Southamptonin lahjakas joukkue ei pelannut sellaista peliä johon joukkue pystyisi. Voitaneen sanoa, että raivoaminen oli Guardiolan tapa näyttää, että hän välittää nuorten pelaajien kehittymisestä.

– Heidän keskushyökkääjänsä merkkasi meidän puolustavaa keskikenttäpelaajaamme. Heillä oli kymmenen miestä pallon alla. Me ansaitsimme voiton, koska olimme ainoa joukkue, joka yritti voittaa.