© Kuva: Getty Images

Kierrosennakko: Liverpool ja Man City huippukamppailussa – jatkuuko Evertonin surkea saldo Tottenhamia vastaan?

Voita 2 hengen matka Mestarien liigaan!

• Pääpalkinto: 2 hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin
• Lisäpalkinto: viikoittain arvotaan 50€ lahjakortti Alkoon

Valioliigassa on edessä 23. kierros. Kaikki ottelut pelataan viikonlopun aikana maanantain Manchester United-Stokea lukuun ottamatta.

Tällä kertaa tarkkailussa ovat lauantain viimeinen kamppailu Tottenham-Everton ja sunnuntaina pelattava Liverpool-Manchester City.

Tottenham-Everton

Lauantaina klo 19:30

Everton astelee lauantaina Wembleylle pienimuotoinen Tottenham-kirous niskassaan. Vuoden 2012 jälkeen se ei ole onnistunut voittamaan lontoolaisseuraa kertaakaan. Kymmenestä edellisestä kohtaamisesta Spurs on voittanut viisi ja viidesti pisteet on jaettu.

Tuon putken katkaiseminen lauantaina tulee olemaan haastavaa, sillä Tottenham on jälleen päässyt hyvään vireeseen, mutta Sam Allardycen miehistö on ollut suurissa vaikeuksissa. Kaikki kilpailut mukaan lukien Everton on viiden ottelun voitottomassa putkessa ja se on onnistunut maalinteossa vain kahdessa noista otteluista.

Tottenhamin saldo viidestä edellisestä ottelusta on puolestaan vakuuttavat neljä voittoa ja yksi tasapeli maalisuhteella 14-6.

Myös loukkaantumistilanne kallistaa vaakakuppia kotijoukkueelle entisestään. Mauricio Pochettinolta puuttuu varmuudella ainoastaan Toby Alderweireld ja Danny Rose. Evertonin tulee puolestaan tulla toimeen pahimmillaan ilman Leighton BainesiaSeamus ColemaniaMichael KeaneaRamiro Funes Moria ja kakkosmaalivahti Maarten Stekelenburgia.

Joukkueiden tämän kauden edellinen ottelu Goodison Parkilla päättyi Tottenhamin 3-0-vierasvoittoon.

Liverpool-Manchester City

Sunnuntaina klo 18:00

Kierroksen ennakkoon kovin kamppailu on ehdottomasti Liverpoolin ja Manchester Cityn välinen ottelu. Kotijoukkue on sarjataulukossa 22 kierroksen jälkeen neljäntenä ja Man City puolestaan edelleen tappiottomana sarjakärjessä.

Nyt Pep Guardiolan miehistöllä on kuitenkin edessään ennakkoon yksi kauden vaikeimmista otteluista. Man Cityn edellinen voitto Anfieldilta on ajalta ennen uusia omistajia vuodelta 2003. Tuolloin kolme sarjapistettä tuli Nicolas Anelkan lisäajalla syntyneellä maalilla.

Jos ottelulta voi jotain odottaa, niin ainakin paljon maaleja. Vastakkain on nimittäin kaksi Valioliigan maalirikkainta joukkuetta. Man Cityn otteluissa on tullut keskimäärin 3,5 maalia ja Liverpoolin peleissä 3,4.

Molemmat joukkueet ovat myös erittäin hyvässä tuloksellisessa vireessä. Monet tietävätkin, ettei City ole hävinnyt tällä kaudella kuin Shakhtar Donetskille Mestarien liigassa, mutta myös Liverpoolin edellisestä tappiosta on aikaa. Jürgen Kloppin joukkue on kaikki kilpailut mukaan lukien hävinnyt viimeksi lokakuun 22. päivä Tottenhamia vastaan. Tappioton putki on siis jo 17 ottelun mittainen.

Liverpoolin terveystilannetta tarkastellessa kiintoisin kysymys on se, onko Mohamed Salah jo kuntoutunut vammastaan. Egyptiläisen maalitykin tärkeys korostuu varsinkin nyt, kun Philippe Coutinho ei ole enää käytettävissä.

Guardiolalta puuttuu käytöstään ainakin pitkäaikaispotilas Benjamin Mendy ja polvensa loukannut Gabriel Jesus. Myös joukkueen kapteeni Vincent Kompanyn pelikunto on kysymysmerkki.

Kaikki ottelut

Lauantai 13.1.

Klo 17:00
Chelsea-Leicester
Crystal Palace-Burnley
Huddersfield-West Ham
Newcastle-Swansea
Watford-Southampton
West Bromwich-Brighton

Klo 19:30
Tottenham-Everton

Sunnuntai 14.1.

Klo 15:30
Bournemouth-Arsenal

Klo 18:00
Liverpool-Manchester City

Maanantai 15.1.

Klo 22:00

Manchester United-Stoke

Voita 2 hengen matka Mestarien liigaan!

• Pääpalkinto: 2 hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin
• Lisäpalkinto: viikoittain arvotaan 50€ lahjakortti Alkoon