Kun Everton taisteli lauantaina kotikentällään 1-1 -tasapelin häntäpään West Bromwichia vastaan, joutui joukkueen tunnetuin pelaaja ja suurin tähti Wayne Rooney aloittamaan ottelun vaihtopenkillä. Toffeesin tasoitus syntyi kuitenkin vasta Rooneyn tultua vaihdosta sisään, Oumar Niassen volleysta.

Evertonin manageriksi kesken kauden pestettu Sam Allardyce totesi myöhemmin, että Rooney ja toinen joukkueen suuri tähti, islantilainen Gylfi Sigurdsson, aiheuttavat hänelle peluutusongelman. Kaksikko liikkuu ”Big Samin” mukaan niin verkkaisesti, ettei hän voi peluuttaa heitä yhtä aikaa.

– Sanoin viime viikolla, ettei joukkueessa ole tarpeeksi jalkoja, ja että meidän on oltava nopeampia, Allardyce kertasi Guardianille.

– Kohensimme asiaa Theo Walcottin ja sairastuvalta palaavan Yannick Bolasien avulla, mutta keskikentällä on pakko pystyä ravaamaan kunnolla. Rooney ja Gylfi ovat yhdessä kaksi hyvin ovelaa ja lahjakasta pelaajaa, mutta liikkuvuus ei ole heidän vahvuutensa.

– Siksi joudun tekemään isoja päätöksiä, kumpi heistä pelaa missäkin ottelussa. Gylfi on minusta ollut hieman pimennossa pelatessaan vasemmalla, joten peluutan häntä mieluummin hänen mielipaikallaan keskellä ja katson, mihin hän pystyy.

– Joukkueena me olemme liian hitaita. Sen asian kanssa joudun elämään kauden loppuun asti, Allardyce naulaa.