Manchester City voitti Englannin Mestaruussarjassa pelaavan Bristolin tiistaina 3-2 liigacupin välierän toisessa osassa.

Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen Etihadilla päättyi Cityn 2-1-voittoon, joten manchesterilaiset etenevät kilpailun loppuotteluun yhteistuloksella 5-3.

Bristol City FC

@BristolCity
⚽️ Here's how #BristolCity will line-up against Manchester City this evening. #BRCvMCY

Manchester City

@ManCity
Team News | How we line-up at Ashton Gate tonight! 🙌

Presented by @HaysWorldwide

#bcfcvcity #mancity

Ottelu lähti käyntiin Cityn täydellisellä hallinnalla. Bristolin pelaamisesta paistoi selkeä hermostuneisuus. Kotijoukkue pyrki pitämään pallon maassa ja avaamaan peliä rauhassa, mutta Cityn prässi oli liikaa Mestaruussarjan joukkueelle.

Man Cityn argentiinalaishyökkääjä Sergio Agüero oli 12. minuutilla viedä vieraat johtoon, kun hänen keskityksensä suuntautuikin Bristolin maalia kohti. Maalivahti Luke Steele ei saanut venytettyä näppejään palloon, mutta hänen onnekseen peliväline kilahti ylärimaan.

Bristol sai ensimmäisen potentiaalisen maalipaikkansa 22. minuutilla, kun Fernandinho joutui kaatamaan kotijoukkueen pelaajan vapaapotkun ja keltaisen kortin arvoisesti. Erikoistilannetta asettui antamaan Joe Bryan, mutta hänen keskityksensä leijaili suoraan City-vahti Claudio Bravon syliin.

Vierailijat kävivät jälleen lähellä maalintekoa 28. minuutilla, kun Leroy Sané petasi David Silvalle vetopaikan vasemmalle laidalle. Espanjalaistaituri joutui laukomaan varsin pienestä kulmasta, mutta oli yllättää maanuoliaisellaan isäntien maalia vartioineen Steelen. Bristol-vahti onnistui kuitenkin torjumaan laukauksen kulmapotkuksi.

Bristol sai ensimmäisen laukauksensa aikaiseksi 37. peliminuutilla, kun islantilaistoppari Hördur Bjorgvin Magnusson kurotti keskitykseen päällään. Pallo leijui korkealla ilmassa kohti Cityn maalia, mutta Bravo onnistui purkamaan pallon pois maaliltaan.

Cityn läpi ensimmäisen jakson jatkunut painostus palkittiin 44. minuutilla. Hetkeä aiemmin maalintekoa yrittänyt Magnusson pyrki suojaamaan hiljaa lipuvan pallon päätyrajasta yli, mutta Bernardo Silva onnistui tökkäämään pelivälineen Sanélle. Saksalaislaituri ei aikaillut, vaan tykitti välittömästi. Bristol-puolustaja Korey Smith yritti vielä liukua vedon tielle, mutta ei onnistunut muuttamaan laukauksen suuntaa ratkaisevasti.

5 – Leroy Sane has either scored or assisted in five of his six appearances for Manchester City in 2018 (3 goals, 3 assists). Resolution.

Bristol City ⚽️
Newcastle 🅰️
Liverpool ⚽️
Bristol City ❌
Burnley ⚽️🅰️
Watford 🅰️

Bristolin managerille Lee Johnsonille jäi paljon mietittävää tauon ajaksi. City johti ensimmäisen puoliskon jälkeen maalintekoyrityksiä 15-1.

WhoScored.com

@WhoScored
Claudio Bravo: Has completed more passes (11) than any Bristol City player (10)

Johnson reagoi tauolla vaihtamalla kaksi pelaajaa ulos. Liam Walsh ja ensimmäisen maalin syypää Magnusson otettiin sivuun ja tilalle tulivat Nathan Baker ja Famara Diedhiou.

Vaihdot eivät kuitenkaan tuottaneet toivottua tulosta, sillä City siirtyi 50. minuutilla jo kahden maalin johtoon. Vierasjoukkue eteni näppärästi omalta kenttäpuoliskoltaan ulos, ja pallo pelattiin Kevin de Bruynelle. Belgialaispelaaja löysi mainiolla syötöllä Agüeron, joka viimeisteli komean laukauksen takanurkkaan.

Bristol tuntui kuitenkin saavan uutta virtaa Cityn toisesta maalista. Vaihdosta kentälle tullut toppari Baker lähetti 64. minuutilla purkupallon pitkälle Cityn puoliskolle. Vierasjoukkueella oli vaikeuksia siivota peliväline pois omalta alueeltaan, ja lopulta pallo kulkeutui Jamie Patersonille, joka toimitti korkean keskityksen maalille. Joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa pirteästi esiintynyt Marlon Pack hyppäsi omiin korkeuksiinsa ja puski pallon voimalla maaliin.

550 - Marlon Pack's header ended Bristol City's run of 550 minutes without scoring a goal from open play. Consolation.

Ottelu oli ehtinyt edetä jo lisäajan neljännelle minuutille, kun Bristol iski jälleen. Cityllä oli jälleen vaikeuksia purkaa pallo pois maaliltaan, ja Bristol pelasi korkean pallon vieraiden rangaistusalueelle. Bobby Reid voitti takatolpalla pääpallon, ja Aden Flint liukui pelivälineen verkkoon.

Bristol kirmasi pallon kanssa keskiympyrään ja lähti hakemaan vielä ihmettä. Yltiöpäinen hyökkääminen kostautui kuitenkin nopeasti, sillä City pääsi rokottamaan välittömästi. Bravo lähetti maalipotkun syvälle Bristolin puolustusalueelle, jossa David Silva taisteli pelivälineen itselleen. Hän syötti pallon täydessä vauhdissa olleelle Sanélle, joka toimitti nahkakuulan Bristolin rangaistusalueelle. Loistavan keskityksen tavoitti de Bruyne, joka viimeisteli 96. minuutilla taululle loppulukemiksi 3-2.

Manchester City saa loppuottelussa vastaansa joko Chelsean tai Arsenalin, jotka kohtaavat keskiviikkona Emirates Stadiumilla. Lontoolaisseurojen välinen ensimmäinen välierä päättyi maalittomaan tasapeliin.

Liigacupin finaali pelataan sunnuntaina 25. helmikuuta Wembleyllä.