Manchester City näyttää tällä hetkellä Valioliigan selkeältä voittajasuosikilta, mutta Pep Guardiolan ryhmällä riittää kiireitä, sillä se on mukana kolmessa muussakin kilpailussa.

Englannin pääsarjan lisäksi City taistelee vielä FA Cupin, Englannin liigacupin ja Mestarien liigan voitoista.

Manchesterilaisten keskuspuolustajan John Stonesin mukaan neljän kilpailun voitosta taisteleminen saattaa verottaa joukkueen virettä ja virkeyttä ratkaisevasti. Jokaista peliä ja turnausta ei voi voittaa.

Pitkään näytti, että Citylle ei löydy haastajaa edes yksittäisessä Valioliigan ottelussa, kunnes Liverpool kaatoi manchesterilaiset Anfieldilla lukemin 4-3. Seuraavassa sarjaottelussa City palasi voittojen tielle kaatamalla Newcastlen kotonaan 3-1.

– Tietenkin halusimme pysyä voittamattomana liigassa, ja olen varma, että jokainen joukkue haluaisi tehdä niin, mutta se on vaikea asia saavuttaa, sanoi Stones FourFourTwon mukaan.

– Olemme yhä mukana neljässä kilpailussa. Se pelimäärä, joka meillä on edessä. Se tulee verottamaan, vaikka kuinka kierrättäisi pelaajapakkaa.

– Minusta välillä on vain nostettava kädet ylös ja sanottava, että ”me yritimme parhaamme”, kuten teimmekin. Meidän on vain jatkettava eteenpäin.

Englannin maajoukkuetoppari Stones ei usko, että voittamattomana pysyminen Valioliigassa kasasi lisää paineita Cityn pelaajien niskaan.

– En henkilökohtaisesti kokenut, että se lisäsi painetta. Toisaalta voisi sanoa, että pääsimme päästämään hieman paineita.

– Jotkut ihmiset saattoivat ajatella sitä: pystymmekö pelaamaan tappioitta ja milloin se (häviö) tapahtuu? Sellainen on saattanut käydä ihmisten ajatuksissa.