Mestarien liiga palaa talvitauolta. Tänään tulessa on muun muassa Manchester City, joka kohtaa vieraissa Baselin.

Man City ei ole koskaan historiansa aikana voittanut Euroopan ykkösturnausta. Päävalmentaja Pep Guardiola oli hyvin maltillisella linjalla edelleen, vaikka City on pelannut suorastaan erinomaisen kauden.

– Tavoitteemme on pärjätä paremmin kuin viime kaudella, eli päästä puolivälieriin. Se olisi parannusta [viime kauteen verrattuna]. Katsotaan sen jälkeen uudestaan, Guardiola sanoi lehdistölle.

Guardiolan vieressä istui Cityn kapteeni Vincent Kompany, joka ei kierrellyt ja kaarrellut. Kompany täräytti suoraan, että nyt on tullut aika.

– Jos on olemassa vuosi tai hetki, jolloin seuralla on etsikkoaikansa, niin se on nyt, Kompany sanoi.

[readmore from=Manchester-City]

– En sano, että se [Man Cityn Mestarien liigan voitto] on ajan kysymys – jotkut seurat eivät voita sitä koskaan – mutta jos joka vuosi itseluottamuksemme on tätä tasoa, voitamme tuon pokaalin ennemmin tai myöhemmin. Olen siitä varma.

– Yritämme murtaa Barcelonan, Bayern Münchenin ja Real Madridin herrakerhon. Kaikki yrittäjät ovat tähän asti epäonnistuneet.

– Ensin tiellämme on Basel. Sen jäkeen pääsemme vaiheeseen, jossa mittaamme itseämme näitä [edellä mainittuja] joukkueita vastaan.

Baselin ja Man Cityn välinen neljännesvälierien ensimmäinen osaottelu alkaa tänään kello 21.45 Suomen aikaa.