Italialaistoimittaja Pietro Oleotto on seurannut pitkään Manchester Unitedin Alexis Sánchezin uraa.

Oleotto paljastaa Inside United -lehdessä, miten Sánchezista tuli nykypäivänä tunnettu voimapesäke. Pelatessaan Serie A:ta vuosina 2006-2011 Udinesessa chileläishyökkääjä aloitti kehittämään myös fyysisiä ominaisuuksiaan.

– Hän oli ensimmäisellä kaudellaan laiha ja pysyi paljon oikealla laidalla. Rangaistusalueen fyysisyys oli hänelle liikaa. Joukkue kuitenkin tarvitsi häntä keskemmällä saadakseen suurimman hyödyn harhauttelutaidoista, Oleotto kertoo.

– Hän alkoi kehittämään kehoaan ja he järjestivät hänelle tilapäisen kuntosalin. Hän treenasi kaksi tuntia päivässä harjoitusten jälkeen. Muistan nähneeni hänet puolivälissä harjoituskautta ja ihmetelleeni, miten paljon lihasta hän oli saanut.

Oleotto mainitsee myös toisen esimerkin Sánchezin kovakuntoisuudesta. Chileläinen juoksi kahdeksan kilometrin matkan ostosreissun jälkeen Udinesessa kotiinsa lukittuaan avaimensa ja matkapuhelimensa omaan autoonsa.

– En tiedä mitä muut ihmiset olisivat tehneet, mutta hän vain juoksi kotiin. Hän hölkkäsi 8 kilometriä kaupungin sydämestä talolleen mäen päällä. Paikalliset näkivät hänet verryttelyasussaan ja soittivat lehteen. Se oli tyypillistä Alexisia ratkaista tilanne improvisoidulla maantiejuoksulla, Oleotto muisteli.

Lähde: Man Unitedin verkkosivut