Arsenalin luottopuolustaja Shkodran Mustafi valtasi nopeasti paikkansa Tykkimiesten puolustuksen keskustassa, kun hän saapui Lontooseen Valenciasta vuonna 2016. Saksan maajoukkuemies on pelannut sittemmin 59 ottelua Gunnersin paidassa.

Arsenalin puolustuslinja on ollut silti tälläkin kaudella usein kritiikin kohteena, ja myös Mustafille on omat kömmähdyksensä sattunut. Niistä hän kuitenkiin pyrkii oppimaan parhaansa mukaan.

– Valioliiga on Euroopan kiihkein liiga. Tiesin sen jo entuudestaan, mutta nyt, kun olen pelannut jo paljon otteluita, myös tunnen sen, Mustafi toteaa Arsenalin kotisivujen haastattelussa.

– Kun pelaa Valioliigassa paljon palkintoja voittaneiden pelaajien rinnalla, heiltä voi imeä kokemusta. Siten tekee vähemmän virheitä ja osaa reagoida eri tavalla tilanteisiin.

– Olen saanut itsekin paljon lisää kokemusta. Puolustajana on todella vaikeaa tehdä täydellistä työtä. Aina, kun tekee virheen, vastustaja saa tilaisuuden maalintekoon, eikä se näytä hyvältä.

– Teen työtä sen eteen, että olen paikalla oikeaan aikaan. Voin hävitä taklauksen tai kaksinkamppailun, mutta yritän ehtiä ajoissa estämään maalintekotilanteet, Mustafi tähdentää.

25-vuotias Mustafi on pelannut tällä kaudella kaikissa kilpailuissa 22 ottelua ja tehnyt niissä kaksi maalia. Eurooppa-liigassa hän on pelannut tähän päivään mennessä kaksi peliä. Arsenal kohtaa tänään klo 22 Eurooppa-liigan ensimmäisen pudotuspelikierroksen toisessa osaottelussa Östersundin.