Xabi Alonso hehkuttaa 23-vuotiasta keskikenttämiestä Naby Keïtaa, josta tulee virallisesti Liverpoolin pelaaja sunnuntaina.

Guinealainen Keïta edusti saksalaista RB Leipzigia kahden viime kauden ajan. Siirrosta Liverpooliin päästiin sopuun jo viime vuonna.

– Hän on iso persoona. Hänellä on nälkää, halua kilpailla ja jalkapallotermein sanottuna hän on monipuolinen keskikenttäpelaaja, Bundesliigassa Keïtaa vastaan pelannut Alonso sanoo Liverpoolin verkkosivuilla.

– Hyvä pallon kanssa, hän juoksee ja harhauttaa erittäin nopeasti pallon kanssa, mutta hän haluaa myös saada asiat toimimaan keskikentällä.

Liverpoolin ex-pelaajan Alonson mielestä Keïta on hyvä hankinta, koska hän pystyy pelaamaan ja löytämään tilaa joko puolustavana keskikenttäpelaajana tai puolustavan keskikenttäpelaajan edessä.

– Hänen on sopeuduttava ajatukseen (manageri Jürgen Kloppin filosofiasta), mutta en usko hänen kokevan kovin montaa ongelmaa, koska hän on loistava pelaaja ja hyvin monipuolinen.

Keïta pelaa Anfieldilla pelinumerolla 8. Espanjalaisen mukaan se sopii mainiosti, sillä mies on parhaimmillaan juuri ”kasipaikalla”.

– Joskus hän pystyy pelaamaan kuutosena, mutta näen hänet enemmän kasipaikan pelaajana kolmen hyökkääjän takana.

Liverpool FC

@LFC
⚡️ “Naby Keïta arrives. 🔴