Tottenham voitti viimein kauden ensimmäisen ottelunsa Mestarien liigassa, kun Harry Kanen osumat kaatoivat PSV:n luvuin 2-1 Wembley Stadiumilla.

Tottenham Hotspur

@SpursOfficial
#THFC: Gazzaniga, Aurier, Alderweireld, Sanchez, Davies, Winks, Eriksen, Dele, Lucas, Son, Kane (C).

#TOTPSV

Spurs oli ottelun alla taas suurten paineiden alla. Paikka kilpailun pudotuspeleissä oli osoittautunut lähes mahdottomuudeksi jo ensimmäisten otteluiden myötä, kun sekä Inter että Barcelona kaatoivat lontoolaisseuran kertaalleen. Toissaviikkoinenkin tasapeli Hollannissa oli Tottenham-manageri Mauricio Pochettinolle kuin iso potku haaroväliin, mutta lontoolaisten haaveet jatkopaikasta eivät olleet kaatuneet vielä.

Ottelu alkoi kotijoukkueen osalta painajaismaisesti, kun PSV-kapteeni Luuk de Jong puski kulmapotkusta vieraat johtoon jo ottelun toisella peliminuutilla. Paulo Gazzaniga – joka tuurasi pelikiellosta kärsivää Hugo Lloris’ta Spursin maalilla – ei mahtanut pukkaukselle mitään.

Tottenham sai pelin kuitenkin haltuunsa pian PSV:n avausmaalin jälkeen. Tuuri ei kuitenkaan ollut lontoolaisten myötä, kun Jeroen Zoetin maagiset torjunnat pitivät sekä Dele Allin, Lucas Mouran, että Kanen yritykset poissa maalin perukoilta. Spurs-toppari Davinson Sánchez oli kaikista lähimpänä tasoitusosumaa, kun hänen puskunsa näytti jo suuntautuvan maaliin asti. Laitapuolustaja Angelino ehti kuitenkin laukauksen tielle, suunnaten sen pois maaliviivalta.

PSV sinnitteli ensimmäisen jakson loppuun saakka, muttei onnistunut kääntämään Tottenhamin dominoivaa hyökkäyspeliä edukseen. Gazzaniga torjui Gaston Pereiron puskun hyvin PSV:n kulmapotkusta, mutta muutoin peli oli hyvin yksipuolista. Spursin jatkuva painostus jatkui siis samoin tavoin myös pelin toisella puoliajalla, ja tilanteita sateli kuin liukuhihnalta.

Kun ottelua oli takana 70 minuuttia, oli Tottenham ehtinyt antaa jo 13 kulmapotkua, joista yksikään ei kuitenkaan johtanut maaliin. PSV oli viimein vetäytynyt täydelliseen puolustusasemaan, ja Tottenham vain lisäsi tempoa.

Kotijoukkue pääsi viimein pelissä tasoihin, kun Kane pommitti pallon Zoetin ohitse vaihdosta sisään tulleen Fernando Llorenten syötöstä. PSV:n johtoasema oli menetetty, ja hollantilaisjoukkueen päävalmentaja Mark van Bommel käski miestensä keskittymään myös hyökkäykseen.

Vierasjoukkue oli lähellä päästä takaisin johtoon 83. peliminuutilla, kun Donyell Malen pääsi puolittaiseen läpiajoon. Hänen laukauksensa ei kuitenkaan suuntautunut tarpeeksi kulmaan, ja Gazzaniga onnistui torjumaan PSV-hyökkääjän kovan laukauksen.

Aika alkoi käydä Tottenhamille vähiin, mutta lontoolaisjoukkue ei luovuttanut. Ben Daviesin korkea keskitys suuntautui keskelle PSV:n rangaistusaluetta, josta Kane puski pallon puolustajan kautta verkon perukoille minuutti ennen täyttä aikaa. Wembley hurrasi, ja jatkoi tuuletuksiaan kun Spurs onnistui pitämään johdostaan kiinni aina loppuvihellykseen saakka.

Tottenhamin kauden ensimmäinen Mestarien liiga -voitto oli tosiasia. Spurs on nyt lohkonsa kolmas, mutta Barceonan ja Interin välisen tasapelin myötä lontoolaisjoukkueella voi olla jopa pieni mahdollisuus paikkaan kilpailun jatkopeleissä. Barcelona johtaa lohkoa 10 pisteellä, mutta Inter (7p.) on nyt lohkon toisella sijalla vain kolmen pistettä Spursia (4p.) edellä.