Englannin futiskentillä on edessä FA Cupin neljäs kierros. Valioliigaseuroista Everton matkaa tunnelmaltaan yhdelle saarivaltakunnan tulisimmista stadioneista, kun se kohtaa vieraissa Championshipin alakerran joukkueisiin kuuluvan Millwallin.

– Odotan The Denin fanien näkemistä, Millwall kun kuuluu Englannin pahamaineisiimpiin joukkueisiin, summaa Valioliiga.comille Millwall-Everton -ottelun Viasatilla selostava Ville Kuusinen.

Everton voitti edellisellä kierroksella kotonaan Kakkosliigassa pelaavan Lincoln Cityn, mutta Valioliigassa peli ei ole kulkenut odotetulla tavalla. Liverpoolin sininen seura on liigassa vasta sijalla 11.

Neljästä viime pelistään se on voittanut vain yhden, kun Bournemouth kaatui Goodison Parkilla tammikuun 13. päivänä 1-0. Se on myös ainoa kerta kymmeneen otteluun, kun Everton on onnistunut pitämään Valioliigassa oman maalinsa puhtaana.

– Everton tuntuu olevan kriisissä koko seura. He käyttivät yli 100 miljoonaa puntaa kesällä hankintoihin, joilla piti turvata ainakin seitsemäs sija Valioliigassa, eikä kovin hääppöisesti ole mennyt, Kuusinen tuumailee.

– Alkaako manageri Marco Silvan kupla puhjeta? Nyt olisi ainakin hyvä mahdollisuus kiillottaa kilpeä. Rahan pumppaus oli aikamoista ja odotan kyllä joukkueelta enemmän kuin mitä siltä on nähty, hän sanoo.

Millwall-Everton -ottelu nähdään lauantaina suorana lähetyksenä Viasat Jalkapallolla ja suoratoistopalvelu Viaplayssa.