Uusi valioliigakausi potkaistaan käyntiin huomenna, lauantaina. Samalla starttaa jo miljoonia Valioliigan ystäviä viihdyttävä, raivostuttava ja haastava Fantasy Premier League.

Myös Valioliiga.com on kasannut oman miehistönsä uuteen FPL-kauteen. Tässä artikkelissa perustelemme lyhyesti jokaisen avauskokoonpanon valinnan kauden ensimmäiselle kierrokselle.

LIITY MUKAAN VALIOLIIGA.COMIN FPL-LIIGAAN – VOITTAJALLE LUVASSA PALKINTO!

Maalivahti ja Puolustus

Valioliiga.comin maalivahti ja puolustus.

MAALIVAHTI: Valioliiga.comin joukkueen maalia vartioi Southamptonin Alex McCarthy (£4.5). Saints kohtaa ensimmäisen yhdeksän ottelukierroksen aikana vain yhden ”TOP4-joukkueen”, minkä takia vaaleansinisiin pukeutuva veräjänvahti on paperilla hintaluokkansa huippua. Brightonin ykköstorjuja Matt Ryan (£4.5) on toinen edullinen kandidaatti tolppien väliin, mutta McCarthyn vihertävämpi alkukausi ansaitsee hänelle kutsun joukkueemme alimmaksi lukoksi.

PUOLUSTUS: Puolustuslinjan kallein mies on Liverpoolin tähtipuolustaja Trent Alexander-Arnold (£7.5). Keskityksillä ja vapaapotkuillaan säväyttänyt englantilaisnuorukainen keräsi viime kaudella enemmän FPL-pisteitä (210) kuin kukaan muu puolustaja. Erikoistilannevastuu tekee hänestä houkuttelevamman vaihtoehdon kuin Andy Robertson (£7.0) tai Virgil Van Dijk (£6.5), minkä takia häntä on hyvin hankala olla valitsematta.

Trent Alexander-Arnold syötti viime kaudella peräti 13 maalia. Hän myös teki neljä itse. Kuva: Getty Images

HUOM! Burnley, Manchester United, Aston Villa ja Manchester City eivät pelaa FPL:n ensimmäisellä kierroksella. Ei siis kannata ladata tiimiä täyteen näiden joukkueiden pelaajilla!

Avauksen loput kolme puolustuspaikkaa täyttävät halvempaan kategoriaan lukeutuvat John Egan (£5.0), Eric Dier (£5.0) ja William Saliba (£4.5). Eganin edustaman Sheffield Unitedin tiukka puolustus pitänee myös tällä kaudella, ja jo kauden avauskierroksilta voi odottaa usempaa nollapeliä.

Dier kuuluu sen sijaan José Mourinhon avainpelaajiin ja pelaa ajoittain myös Tottenhamin keskikentällä, minkä takia hän on oikein lupaava vaihtoehto mihin tahansa puolustukseen. David Luiz (£5.5), Shkodran Mustafi (£5.0) ja Sokratis Papastathopoulos (£5.0) ovat kaikki sivussa Arsenalin avausottelusta, minkä takia Saliba voi sen sijaan olla yllättävänkin osuva valinta kauden avauspeleihin Fulhamia ja West Hamia vastaan.

LIITY MUKAAN VALIOLIIGA.COMIN FPL-LIIGAAN – VOITTAJALLE LUVASSA PALKINTO!

Hyökkäys ja Keskikenttä

Valioliiga.comin keskikenttä ja hyökkäys.

KESKIKENTTÄ: FPL-joukkueemme suurimmat rahat on isketty keskikenttään. Ensimmäisenä esiin on nostettava Mohamed Salah (£12.0), jonka takuuvarmat tehoilut saavat todennäköisesti jatkoa heti avauspelissä Leedsiä vastaan. Vastuu pilkuista on yhä egyptiläisen harteilla, minkä takia hän on mielestämme niukasti turvallisempi vaihtoehto kuin Liverpoolin toinen tehohyökkääjä Sadio Mané (£12.0).

Tottenhamin preseason-kaudella maalien makuun päässyt Heung-min Son (£9.0) on puolestaan jo pelkän hintansa puolesta erinomainen vaihtoehto minkä tahansa FPL-joukkueen keskikentälle. Spurs kohtaa ensimmäisessä kahdeksassa ottelussaan vain yhden ”TOP4-joukkueen” ja Son lukeutuu Mourinhon tärkeimpiin hyökkäyspään pelaajiin. Viime kaudella nopeajalkainen korealainen teki kauden hienoimman osuman ohella 11 maalia ja syötti peräti 13.

Hueng-Min Son voi yltää tälläkin kaudella sarjan tehokkaimpien pelaajien joukkoon. Kuva: Getty Images

HUOM! Kaudella 2020-21 ottelukierrosta edeltävä FPL-deadline umpeutuu jo 1,5 tuntia ennen ensimmäisen ottelun alkua. Ole siis ajoissa valmiina vaihtojen ja kapteenivalintojesi kanssa! Lauantain deadline on kello 13:00.

Chelsean hyökkäys on muuttunut kesän aikana paljon. Kai Havertz (£8.5), Hakim Ziyech (£8.0) ja Timo Werner (£9.0) ovat kaikki vahvanoloisia vahvistuksia ja mielenkiintoisia FPL-vaihtoehtoja. Christian Pulisicin (£8.0) huikea loppukausi tekee hänestä kuitenkin varmimman vaihtoehdon Frank Lampardin huippuhyökkäyksestä. Amerikkalaislaituri teki ja syötti neljä maalia koronan aiheuttaman pelitauon jälkeen ja hankki peräti kolme maaliin johtanutta erikoistilannetta. Vakuuttavaa, eikö! Hän on myös kuntoutunut FA Cupin finaalissa kärsitystä takareisivammasta ja tyrkyllä avaukseen heti maanantain Brighton-ottelussa.

Täksi kaudeksi hyökkääjän tontilta keskikentälle pudonnut Pierre-Emerick Aubameyang (£12.0) on suorastaan vastustamaton valinta kauden ensimmäisiin otteluihin. Gabonilaishyökkääjä on tehnyt maaleja pitkin kesää – oli kyse sitten harjoituspelistä Emiratesilla tai cup-finaaleista Wembleyllä – eikä hänen tulisen maalitahtinsa epäillä viilenevän putoamista vastaan taistelevia lontoolaisjoukkueita, Fulhamia ja West Hamia vastaan. Aubameyang, joka keräsi viime kaudelta peräti 205 FPL-pistettä, on FPL-joukkueemme selkeä valinta myös avauskierroksen kapteeniksi.

Huippuvireinen Pierre-Emerick Aubameyang on mielestämme ”no-brainer” jokaisen FPL-tiimin keskikentälle. Kuva: Getty Images

HYÖKKÄYS: Hyökkäyksessä viilettävät West Hamin Michail Antonio (£6.5) ja Southamptonin Danny Ings (£8.5). Kumpikin englantilaishyökkääjä päätti viime kauden erinomaiseen maalivireeseen.

Antonio teki seitsemään viimeiseen sarjaotteluunsa peräti kahdeksan maalia ja pelasti Hammersin putoamiselta. Avauskierroksella hän saattaa heiluttaa Newcastlen maaliverkkoja usempaankin otteeseen.

Ings on sen sijaan elämänsä vireessä, minkä takia häntä kannattaa ehdottomasti harkita kauden ensimmäisiin otteluihin, missä Southamptonilla on vastassaan sarjan heikoimpia puolustuksia. Viime kaudella maalinsylkijä täräytti maaliverkot rullalle peräti 22 kertaa, eikä hän missannut yhtäkään peliä loukkaantumisten tai muiden huolenaiheiden vuoksi. Hän on korotetusta hintalapustaan huolimatta täydellinen tulituki laitahyökkääjien täyttämälle keskikentälle.

LIITY MUKAAN VALIOLIIGA.COMIN FPL-LIIGAAN – VOITTAJALLE LUVASSA PALKINTO!