Valioliigakauden 2020-21 Boxing Day huipentui kahteen myöhäisillan otteluun, joissa Manchester City ja Everton nousivat kumpikin sarjataulukossa ylöspäin odotettujen voittojen avulla.

Only four points separate 2nd and 9th in the Premier League 👀

Pep Guardiolan Manchester City voitti omassa ottelussaan Newcastlen luvuin 2-0 ja nousi sarjataulukon viidennelle sijalle.

Kotijoukkue aloitti maalitehtailun jo 14. minuutin kohdalla, kun Ilkay Gündogan sivalsi pallon Raheem Sterlingin esityöstä verkon perukoille.

Vajaan tunnin pelin kohdalla Ferran Torres tuplasi Cityn johdon lähietäisyydeltä, kun Federico Fernández ohjasi João Cancelon keskityksen suoraan espanjalaishyökkääjälle, jonka tarvitsi vain laittaa pallo tyhjiin.

Nollapeli oli Manchester Cityn 13. tällä valioliigakaudella. Kaikki kilpailut mukaan lukien se on jo 10 ottelun mittaisessa tappiottomassa putkessa.

13 – Manchester City have kept their 13th clean sheet of the campaign, more than any other team within the top five European leagues this season. Pragmatism.

Samaan aikaan pelatussa kamppailussa Everton voitti sarjajumbo Sheffield Unitedin niukasti 1-0-lukemin.

Ratkaisuosuma nähtiin vasta 10 minuuttia ennen päätösvihellystä, kun Gylfi Sigurdsson viimeisteli pallon tarkasti vasempaan alakulmaan Abdoulaye Doucourén syötöstä.

Everton nousi voitollaan jo Valioliigan toiselle sijalle. Carlo Ancelotti on kahden pisteen päässä paikallisvastustaja Liverpoolista, joka on pelannut yhden ottelun vähemmän.

Sheffield United jatkaa sen sijaan pohjamudissa, kerättyään ensimmäisestä 15 ottelustaan vain kaksi pistettä. Ainoastaan QPR on odottanut kauden ensimmäistä voittoaan pidempään (16 ottelua kaudella 2012-13) kuin Chris Wilderin joukkue.

15 – In Premier League history, only QPR in 2012-13 (16 matches) have endured a longer wait for a victory from the beginning of a season than Sheffield United this campaign (15, D2 L13). Dusted?