Sarjataulukon putoamisalueelle vajoamista vastaan taisteleva Brighton isännöi samoista sijoista kisaavaa Newcastlea lauantai-illan ainoassa valioliigakohtaamisessa.

Amex Stadiumilla ei nähty jalkapallon juhlaa – puhumattakaan tasaisesta väännöstä; lopputulos 3-0.

Premier League

@premierleague
Our single Saturday serving 🍽

Brighton 🆚 Newcastle: preml.ge/mn56ep

#BHANEW

Kotijoukkueen keskikenttäpelaaja Jakub Moderille tarjoiltiin heti ensi minuuteilla kahtakin maalipaikkaa. Ensin laukaus karkasi taivaan tuuliin, sitten suoraan Martin Dubravkan syliin. Newcastle oli ottelun alkuhetkillä kuin liimattuna lähtötelineisiin.

Pallo iskettiin avauskympillä kertaalleen jopa Magpies-verkkoon, kulmapotkutilanteesta, Neal Maupayn kuitenkin tehtyä ennen maalia selkeän rikkeen.

Ensimmäisen puolen tunnin perusteella oli helppo todeta, etteivät joukkueiden sijat 16. ja 17. valioliigataulukossa ainakaan liian matalat olleet. Newcastle ei tuntunut edes haluavan kontrolloida pelin kulkua, mutta ei se vapaat kädet saaneille isännillekään kelvannut. Lähinnä odoteltiin, kummalla puolella tehtäisiin ensin riittävän iso virhe tilanteen muuttumiseksi taululla.

37. minuutilla vieraat saivat yhden harvoista tilanteistaan, ensimmäisen kulmapotkunsa jälkeen. Isaac Haydenin metrikaupalla ohi painunut pusku sopi ottelun kuvaan.

Hayden loukkaantui avausjakson varsinaisen peliajan viime minuuteilla, Yves Bissouman kaaduttua tämän jalan päälle. 25-vuotias kannettiin kentältä paareilla, ja hänen paikkansa kentällä otti Jeff Hendrick.

Peli oli katkon jälkeen juuri ehtinyt käynnistyä, kun Leandro Trossard ampui Brightonin johtoon. Veto melko kaukaa takakulmaan, 1-0.

GOAL Brighton 1-0 Newcastle (45+3 mins)

Leandro Trossard gets in behind the Newcastle defence, turns, and curls the ball into the far corner

#BHANEW

Pian tauon jälkeen tasoitusta tarjottiin Newcastlelle – Ryan Fraserin veto tolppaan. Ei aikaakaan tästä, kun Dubravka sai jälleen todeta pallon painuneen taka-alakulmaan. Maalissa paljon samaa kuin Trossardin vastaavassa – Danny Welbeck leikkasi vasemmalta sisään, ja painoi vedon kiertäen nurkkaan; 2-0.

BBC Sport

@BBCSport
GOAL!

Almost a copy of Leandro Trossard's goal as Danny Welbeck cuts in from the left and fires in an effort from range!

Brighton 2-0 Newcastle

#BRINEW #bbcfootball

Tässä vaiheessa nähdyn perusteella Newcastlelle ei enää juuri toivoa ollut tarjolla – niin vähän joukkue oli esittänyt.

Reilut 20 minuuttia ennen täyttä aikaa pallo painui myös keskemmältä ohi Dubravkan. Tällä kertaa Pascal Grossin tarjoilu löysi Neal Maupayn aivan keskeltä maalin edestä; 3-0.

Kun otetaan huomioon, että joukkeet lähtivät otteluun lähes samoilta askelmerkeiltä, on Newcastlen leirissä syytä todella isoon huoleen. Steve Brucen – ainakin vielä toistaiseksi – luotsaama ryhmä on yhä kahden pisteen päässä putoajien kolmikosta. Brighton venytti voitolla vastaavan eron kuuteen pinnaan.