Tottenham ylsi hämmästyttävästi Mestarien liigan loppuotteluun vuonna 2019. Liverpool oli tuossa ottelussa selkeästi parempi, samoin kuin tällä valioliigakaudella toistaiseksi viisi sarjan joukkuetta. Spurs taistelee kahdessa jäljellä olevassa ottelussaan paikasta ylipäänsä jonkin asteisissa europeleissä.

Seuran suurpäällikkö Daniel Levy kommentoi parin vuoden aikana tapahtunutta lyhyesti, mutta poikkeuksellisen avoimesti.

– Emme ole vastanneet kentällä meihin kohdistuneisiin dodotuksiin, 20 vuotta Tottenhamin puheenjohtajana toiminut multimiljonääri myöntää.

Syyt taskunlämpimiin esityksiin löytyvät johtajan mukaan koronapandemian lisäksi myös muista sijoituksista. Niiden myötä tähtäin varsinaisesta ydintoiminnasta on kadonnut.

– Olemme olleet niin keskittyneitä stadionimme valmistumiseen, ja pandemian kanssa taisteluun, että olemme kadottaneet näköyhteyden prioriteetteihimme.

Rahan puutteesta ei silti ilmeisesti ole ollut kyse.

– Hävityn Mestarien liigan finaalin jälkeen olemme käyttäneet yli 250 miljoonaa puntaa uusiin pelaajiin. Kaikilla oli suuret toiveet kokoamamme joukkueen suhteen. Valitettavasti se, että olimme Valioliigan kärjessä joulukuussa, ei ole kantanut.

– Me emme onnistu kaikessa. Siinä ei kuitenkaan koskaan ole ollut kyse siitä, että emme kunnioittaisi kannattajiamme. Mikään ei voisi olla kauempana totuudesta.

Harry Kanen halu lähteä Spursista suurten voittojen tavoitteluun on ollut viime päivien otsikoissa. Levy ei halua puhua ylivoimaisesta ykköstähdestään, vaan mieluummin manageriasiasta. Seura antoi huhtikuussa lähtöpassit José Mourinholle, ja maksaa tiettävästi tukevan siivun portugalilaisen palkasta myös ensi kaudella, jolloin tämä valmentaa AS Romaa.

Yleisen käsityksen mukaan Levy itse oli suurimpia ”voittavana managerina” pitämänsä Mourinhon kannattajia, kun Tottenham haki paikkaajaa tätä aiemmin irtisanotulle Mauricio Pochettinolle. Nyt johtaja katsoo asiaa toisesta kulmasta.

– Olemme hyvin tietoisia siitä, että tarvitsemme managerin joka arvot kohtaavat seuramme omat, ja joka palauttaa hyökkäävän pelitapamme taas joukkueeseen.

Tottenham pelaa keskiviikkona kello 20 alkavassa, kauden toiseksi viimeisessä ottelussaan kotonaan Aston Villaa vastaan.

Lähde: BBC