Arsenal hävisi 28. elokuuta karmein 0-5-lukemin Manchester Citylle. Pohjois-Lontoon joukkue oli Valioliigan jumbona ja valmentaja Mikel Artetan potkuja pidettiin hyvin mahdollisina.

Se on silti edellinen kerta, kun Arsenal on hävinnyt. Viimeisestä kahdeksasta kilpailullisesta ottelustaan lontoolaiset ovat voittaneet kuusi ja pelanneet kahdesti tasan.

Sarjataulukossa joukkue on kymmenentenä ja täsmälleen samoissa pisteissä kuin lauantain vastustaja Leicester City.

Joukkueet ottavat toisistaan mittaa lauantain ensimmäisessä kamppailussa King Power Stadiumilla kello 14:30 Suomen aikaa.

Valmentaja Arteta on luonnollisesti helpottunut, että Arsenalin suunta on ainakin toistaiseksi vahvasti nousujohteinen. Hän osaa silti samaistua jo tämän kauden mitalla Ole Gunnar Solskjærin tilanteeseen.

– Kyse on aina tuloksista. Tiedämme kaikki sen ja oikeastaan muulla ei ole merkitystä. Kun sinulla on vaikeuksia saada tuloksia, niin tilanne on sama meille kaikille, Arteta sanoi perjantain lehdistötilaisuudessa.

Arteta vastasi myös kysymykseen paljon mediakohua herättäneestä lainapelaajastaan William Salibasta. Vasta 20-vuotias ranskalaistoppari pelaa tällä hetkellä lainasopimuksella Marseillessa ja on esiintynyt edukseen.

Saliba on ollut Marseillen parhaimmistoa ja pelasi koko pelin myös Ranskan jättiläistä vastaan.

– Katsoin hänen pelinsä Paris Saint-Germainia vastaan. Edu ja Ben Knapper matkustivat peliin myös. Seuraamme erittäin tarkasti Saliban otteita ja kehitystä. Hän on meidän pelaajamme ja toimimme, kuten normaalisti lainapelaajiemme kanssa.

Nuori ranskalainen saattaa hyvin olla tyrkyllä myös Arsenalin ryhmään ensi kaudeksi. Arteta uskoo Saliban kehittyvän entisestään, mutta tilannetta katsotaan tarkemmin vasta kauden jälkeen.

– Ensi kesänä meidän pitää istua alas ja tutkia, että mikä on paras mahdollinen seuraava askel kummallekin osapuolelle.

Lauantain Leicester City -ottelua silmällä pitäen pohjoislontoolaisilla on pienoisia terveysmurheita. Arsenalin riveissä kiertää muun muassa vatsatautia.

Profiilipelaajista muutama on edelleen epävarmoja lauantain suhteen. Ben White sairastelun takia ja Kieran Tierney sekä Martin Ødegaard vaivojen vuoksi.

– Ben ei ole harjoitellut vielä. Meidän pitää katsoa, että mikä hänen vointinsa on tämän päivän aikana ja tehdä ratkaisu sen mukaan.

– Kieranin toipuminen on edistynyt hyvin harjoituskentällä. Hänen tilanteensa on ollut parempi nyt muutaman päivän, mutta aivan täydessä iskussa Kieran ei ole. Seuraava vuorokausi kertoo paljon.

Arsenal voitti Valioliigan edellisellä kierroksella Aston Villan kotonaan lukemin 3-1. Leicester City haki pisteet Brentfordin vieraana luvuin 1-2.

Lähde: BBC