Arsenal ja Tottenham, pahimmat viholliset toisilleen, olivat viime kesän siirtoikkunassa erikoisessa tilanteessa. Puolustajat Emerson Royal ja Takehiro Tomiyasu yhdistettiin ensin toisille puolille Pohjois-Lontoon rintamalinjaa, kuin mihin he lopulta päätyivät.

Tomiyasu oli pitkään siirtymässä Spursiin, Royal puolestaan Arsenaliin – lopulta kävi juuri päinvastoin. Gunners-manageri Mikel Artetan kerrotaan muuttaneen mieltään pelaajien sopivuudesta systeemiinsä viime metreillä.

Japanilaispuolustaja saapui lopulta Emiratesille 18,6 miljoonan euron kaupalla, brassipakin liikkuessa Seven Sisters Roadin toiseen päähän yli kuusi miljoonaa suuremmalla kuitilla.

Sekä laitapakkina että topparina pelaava Tomiyasu oli kentällä tiistaina, kun Japani voitti MM-karsintaottelunsa vieraissa Omania vastaan 0-1. Oma pää pysyi siis puhtaana jälleen. 23-vuotias paukuttaakin taululle nyt melkoista tilastoa; Olympialaiset mukaan lukien hän on nyt ollut pitämässä nollaa omissa kaikkiaan 12 viimeisistä 17 ottelustaan maajoukkueessa ja seuratasolla yhteensä.

AfcVIP⁴⁹

@VipArsenal
Takehiro Tomiyasu has now kept 12 clean sheets in his last 17 matches for club and country (including Olympics).

Performing at CB for Japan and RB for Arsenal. Defense on lock.

Tiistain nolla oli neljäs perättäinen.

Patrick Timmons

@PatrickTimmons1
Takehiro Tomiyasu secured his fourth successive clean sheet for club and country this afternoon.

His 9th of the season already.