Arsenal hankki norsunluurannikkolaisen Nicolas Pépén Lillestä kesällä 2019. Kyseisestä laiturista puhuttaessa on tapana aina mainita siirtosumma, kieltämättä hulppea 80 miljoonaa euroa. Se on vain seitsemän miljoonaa euroa vähemmän kuin summa jonka Manchester United pulitti Leicesterille Harry Maguiresta neljää päivää myöhemmin. Ainakin pelaaja-agentit onnistuivat näissä kaupoissa.

Koko aiemman uransa synnyinmaassaan Ranskassa pelanneen hyökkääjän nappaaminen oli rahasummista riippumatta Arsenalilta kova temppu. Viime hetkiin saakka Pépé yhdistettiin useampaan muuhun suurseuraan, vaikeuksissa rimpuilleen pohjoislontoolaistahon sijasta.

Pépé ei ole onnistunut toimittamaan aivan toivotulla tasolla, sen myöntää myös Gunnersia manageroiva Mikel Arteta. Hän kuitenkin kyseenalaistaa The Guardianin mukaan sen, mitä tarkoitetaan puheilla siitä onko pelaaja ”rahan arvoinen”.

– Se on mielenkiintoinen, ja hyvin yksityiskohtainen kysymys. Onko kyse yksilötason suorittamisesta, vai lasketaanko mukaan vaikutus kollektiiviseen toimintaan? Voisi sanoa niin, että jos maksaa pelaajasta ja pääsee Mestarien liigaan, silloin on saanut vastinetta rahoilleen.

Arteta on valmis antamaan Pépélle aikaa.

– Parin seuraavan kauden aikana näemme, pystyykö hän pelaamaan tasolla jota häneltä odotamme.

Kuten edellisestä kommentista saattaa päätellä, ei puheille pelaajan pikaisesta siirrosta toisaalle kannata antaa suurta painoarvoa.

– Ei, nyt ei ole aika puhua sellaisista, Arteta sanoo painokkaasti kysyttäessä, kuunteleeko Arsenal tammikuussa mahdollisesti tehtävä tarjouksia pelaajasta.

– Nicon pitää tehdä sitä mitä hän tekee, ja parantaa edelleen. Hänellä on erinomaisia ominaisuuksia, ja kun ne nousevat esiin, hän on loistava.