Tottenhamin päävalmentaja Antonio Conten mukaan seura maksaa tällä hetkellä kovaa hintaa siitä, ettei se ole onnistunut korvaamaan avainpelaajiaan viime vuosien aikana.

52-vuotias Conte työskenteli edellisen kerran Valioliigassa vuosina 2016-18, jolloin hän luotsasi Chelseaa. Tuolloin Tottenham oli huipulla ja ylsi Mauricio Pochettinon alaisuudessa sekä Valioliigan että Mestarien liigan kakkoseksi.

Tottenham on menettänyt lähes kentällisiä Pochettinon aikakauden tähdistä. Seurasta ovat poistuneet muun muassa Kyle Walker, Mousa Dembélé, Kieran Trippier, Christian Eriksen, Victor Wanyama, Danny Rose, Érik Lamela, Toby Alderweireld ja Jan Vertonghen.

Tottenhamin puheenjohtaja Daniel Levy on yrittänyt löytää näille pelaajille korvaajia ja on polttanut vuodesta 2017 lähtien pelaajahankintoihin jo yli 350 miljoonaa puntaa. Se ei ole onnistunut toivotulla tavalla ja Tottenham on jäänyt jo kahtena peräkkäisenä kautena ilman Mestarien liigan paikkaa sijoittuen Valioliigassa kuudenneksi ja seitsemänneksi.

– Seura on viime vuosien aikana luisunut, Conte latasi suoraan Sky Sportsin haastattelussa.

[readmore from=Tottenham]

– Jos vertaan Tottenhamia siihen, kun olin Chelseassa, Tottenham oli silloin erittäin, erittäin kilpailukykyinen, todella vahva joukkue.

– Ja uskon sen [eron entisen ja nykyisen joukkueen välillä] johtuvan siitä, että seura on myynyt tärkeitä pelaajia ja osa on ikääntynyt. Tottenham ei ole onnistunut korvaamaan näitä ja maksaa tästä tällä hetkellä kovaa hintaa.

Tottenham on tällä hetkellä Valioliigassa sijalla yhdeksän, 14 pisteen päässä kaksi ottelua enemmän pelanneesta sarjakärki Chelseasta. Conten miehistö nähdään seuraavan kerran kentällä jo tänään torstaina, kun Brentford vierailee Tottenham Hotspur Stadiumilla.