Ottelusiirtojen sävyttämää valioliigakautta päästiin sunnuntai-iltapäivällä jatkamaan kahden ottelun verran. St James’ Parkilla kohtasivat Newcastle ja Manchester City.

Lähtökohdat eivät olleet aivan tasaisimmat; joukkueita erotti sarjataulukossa 17 sijaa. Loppuluvut 0-4 siis varmasti melko odotetun kaltaiset. Kun Chelsea samaan aikaan Molineux’lla pelaamassaan ottelussa jäi maalittomaan tasapeliin Wolvesin kanssa, on manchesterilaisilla etumatkaa edelleen korkeimmalle sijoittuneeseen lontoolaisjoukkueeseen nyt kuusi pistettä.

Vieraat eivät välttämättä olisi tarvinneet aivan niin suurta apua kotijoukkueelta, kuin mitä avausmaaliin saivat. Puolustaja Ciaran Clarkin ja maalivahti Martin Dubravkan kommunikaatio petti totaalisesti, ja Ruben Dias pääsi puskemaan pallon keskeltä sisään. Ottelu oli tässä vaiheessa vanhentunut viisi minuuttia.

Isännille onneton avausmaali oli kenties odotettuakin suurempi sääli, sillä joukkue ei ollut sellaisessa mankelissa, johon Cityn olisi kuvitellut sen laittavan. Toki vieraat peliä veivät, mutta eivät mitenkään totaalisen murskaavalla otteella.

25 minuutin pelin jälkeen João Cancelo teki hämmästyttävän yksilösuorituksen. Portugalilainen sai pallon keskiympyrän kaarella, vapautti itsensä dynaamisella juoksulla ja äärimmäisen oikein ajoitetuilla liikkeillä vetopaikkaan puolustajien välistä, ja ampui pallon yläkulmaan; 0-2.

B/R Football

@brfootball
Three goals. Seven assists.

João Cancelo is in ridiculous form this season 😤

Newcastle vaati voimallisesti rankkaria pian toisen kärsimänsä takaiskun jälkeen, eikä täysin aiheetta. Nyt oli puolustuspään kommunikaation vuoro petää vieraiden päädyssä. Ederson tuli maaliltaan puolittain ulos, mutta Cancelo otti pallon ennen brasilialaista, joka puolestaan lanasi hyökkääjä Ryan Fraserin kumoon boksissa. Ei kuitenkaan jälkiseuraamuksia.

City rikkoi tasaisesti ja katkoi Newcastlen rakentelut jo alkuunsa. Kotijoukkueen pelaajien pinnat kiristyivät samalla, ja pelinhallinnallinen tasapaino ei ainakaan parantunut raitapaitojen näkökulmasta.

Eddie Howe lähetti toiselle jaksolle sisään pikku kolhusta kärsineen Allan Saint-Maximinin. Ranskalaiselle tuttu sähinä oli kuitenkin vaimeampaa kuin usein, eikä peli varsinaisesti kääntynyt.

Riyan Mahrez nousi ottelun ensimmäiseksi ei-portugalilaiseksi maalintekijäksi 65. minuutilla. Avustava tuomari katsoi algerialaisen olleen paitsiossa saavuttaessaan Oleksandr Zinchenkon loistavan, pitkän syötön – VAR-tarkistus osoitti että näin ei ollut; 0-3.

10 minuuttia maalinsa jälkeen Mahrez teki kentällä tilaa 19-vuotiaalle Cole Palmerille. Manchesteriläiselle esiintyminen Valioliigassa oli tällä kaudella järjestyksessään neljäs.

86. monuutilla Gabriel Jesus sai vasemmalla laidalla haltuunsa pitkän krossin, ja voitti puolustajan selkeästi kilpailussa etenemisestä kohti Magpies-maalia. Siirto avoimena ammottavalle luukulle, josta Raheem Sterling ei pahimpanakaan päivänään olisi onnistunut toimittamaan palloa muualle kuin tolppien väliin.