Liverpoolilla on ollut viime kausina tuttu, turvallinen ja erittäin tehokas hyökkääjätrio Mohamed Salahissa, Sadio Manéssa ja Roberto Firminossa. Jokaisen joukkueen on kuitenkin uudistuttava, ja vaikka juuri nyt Redsin hyökkääjätilanne onkin hyvä, tavoittelee Liverpool silti hyökkäykseensä uutta voimaa.

Mediatietojen mukaan Liverpoolin kiikarissa on FC Porton kolumbialaishyökkääjä Luis Díaz. Portugalilainen siirtomarkkinaekspertti Pedro Almeida twiittaa, että Liverpool on jo ottanut ensimmäistä kertaa yhteyttä Díazin seuraan Portoon siirtoa alustaakseen.

Porton hintapyyntö on tiettävästi tällä hetkellä 70 miljoonaa euroa, ja on todennäköistä, että Liverpool haluaa tinkiä summaa vielä selvästi alaspäin. 24-vuotiaan Díazin nykyinen sopimus Porton kanssa ulottuu kesään 2024.

On hyvin mahdollista, että potentiaalinen siirto toteutuisi vasta kesällä. Selvää kuitenkin on, että juuri nyt Liverpoolin hyökkäyskalusto on selvästi totuttua ohuempi.

Salah ja Mané ovat jo lähteneet sunnuntaina alkavaan Afrikan mestaruusturnaukseen. Firmino on puolestaan eristyksissä koronavirusepäilyn vuoksi, ja Divock Origi ja Takumi Minamino ovat parhaillaan loukkaantuneina. Tällä hetkellä käytettävissä on hyökkääjistä siis vain Diogo Jota.

Luis Díaz pelasi kaksi täyttä 90-minuuttista Liverpoolia vastaan Mestarien liigassa syyskaudella, mutta teki molemmat lohkovaiheen maalinsa otteluissa AC Milania vastaan. Portugalin pääsarjassa hän on ollut suorastaan liekeissä, sillä 15 ottelussa on syntynyt 12 maalia ja neljä maalisyöttöä.

Kolumbian A-maajoukkueessa Diáz on pelannut 31 ottelua. Hän teki viime kesän Copa Américassa neljä maalia ja jakoi Lionel Messin kanssa kisojen maalikuninkuuden. Díazin mieluisin pelipaikka on vasempana laitahyökkääjänä.

Pedro Almeida

@pedrogva6
First approach of Liverpool by Luis #Diaz from Porto. Portuguese club want 70M€ by the player. Let’s see what happen. 🇨🇴🔴 #LFC #FCP

Pedro Almeida

@pedrogva6
🇨🇴🔴

Lähde: Sports Illustrated