Valioliigan nelossijasta – eli paikasta ensi kauden Mestarien liigaan – käydään kevään aikana armottoman kovaa taistelua. Nyt neljäntenä oleva Tottenham ja viidentenä oleva Arsenal ovat tasapisteissä. West Ham ja Manchester United ovat kolme pistettä takana, eikä viiden pisteen päässä oleva Wolveskaan vielä täysin ulkona.

Tilannetta toki mutkistavat erilaiset ottelumäärät: Arsenal on pelannut 29 ottelua, Tottenham ja United 30, ja West Ham ja Wolves 31. Manchester City ja Liverpool ovat neljän sakissa varmasti, ja Chelseankin putoaminen Mestarien liiga -sijoilta vaatisi pientä romahdusta. Käytännössä siis auki on enää yksi paikka. Sen ottajaksi suurin suosikki on Arsenal-ikoni Paul Mersonin mielestä Tottenham.

– Arsenal on kelpo joukkue, jolla on hyviä nuoria pelaajia, mutta heidän esityksensä ailahtelevat. Yhdellä viikolla he pelaavat ysin arvosanan arvoisesti ja seuraavalla nelosen, Merson toteaa Sky Sportsin kolumnissaan.

Merson perustelee tätä Arsenalin maanantaisella tappiolla Crystal Palacea vastaan. Hän kertoo odottaneensa sellaista notkahdusta ennen kauden alkua Tottenhamilta, mutta ei Arsenalilta. Voitto Selhurst Parkilla olisi voinut sinetöidä Arsenalin nelossijan, mutta nyt etsikkoaika siirtyi Tottenhamille.

– Yhtäkkiä Arsenalilla ei olekaan enää rästipeliä puolellaan, sillä Tottenham kohtaa heidät joka tapauksessa kotikentällään. Ihan sama, mitä Arsenal rästipelissään tekee, sillä Tottenhamin täytyy voittaa Arsenal heidät ohittaakseen, Merson muistuttaa.

– Tottenham riisui Newcastlen sunnuntaina täysin aseista, eikä Newcastle ole maailman huonoin joukkue. Spurs on nyt suosikki neljän parhaan joukkoon.

Mersonin mielestä Tottenham on kuitenkin ”yhden miehen joukkue”.

– Kun Harry Kane pelaa miten pelaa, monikaan joukkue ei pysty voittamaan Tottenhamia. Hän repi Manchester Cityn riekaleiksi Etihadilla, hän repi West Hamin riekaleiksi ja hän repi Newcastlen riekaleiksi.

– Jos Spursilta otetaan kuitenkin Kane pois, ei neljän joukkoon yltäminen toteudu. Niin yksinkertaista se on. Jos hän ei pelaa vieraissa Burnleyä vastaan, Spurs häviää. Tottenham on yhden miehen joukkue, eikä sitä ole epäkunnioittavaa sanoa.

– Ferrarikaan ei toimi, jos siinä ei ole moottoria. Kane on täydellinen paketti. Siksi hän on maailman paras kärkimies. Olen sanonut niin jo todella pitkään.

Manchester Unitediakaan Merson ei laske kisasta ulos. Huippuhyökkääjän kanssa United olisi hänen mielestään jo kärkinelikossa.

[readmore from=Tottenham]

– En usko Manchester Unitedin olevan täysin ulkona kärkinelikosta, mutta vaati David de Gean aivan maailmanluokan torjuntaa (Wesley Fofanan puskuun), jotta he saivat tasapelin Leicesteriä vastaan.

– Arsenalin tappio Palacelle antaa heille kuitenkin mahdollisuuden. Arsenal ja Tottenham pelaavat vastakkain, ja Man United pelaa Arsenalia vastaan. Oikeilla tuloksilla he nousevat neljänneksi.

– En silti saa Unitedista samaa ”Vau”-fiilistä kuin Tottenhamista juuri nyt. Kun katson Unitedia, sellaista tunnetta ei tule lainkaan. Kaikki sanovat Unitedilla olevan parhaat pelaajat, mutta en ymmärrä sitä. Jos Harry Kane pelaisi Unitedissa, he olisivat neljän parhaan joukossa. Yksinkertaista, Merson lisäsi.