Viime marraskuussa Newcastle majaili Valioliigassa toiseksi viimeisellä sijalla ja sillä oli matkaa viisi pistettä putoamisviivan yläpuolelle. Tällä hetkellä joukkue on sarjassa jo yhdeksännellä sijalla.

Vuoden 2022 puolella Newcastle on kerännyt toiseksi eniten pisteitä kaikista Valioliigan joukkueista. Ainoastaan Liverpool on onnistunut nappaamaan enemmän pisteitä tuona aikana. Tälläkin hetkellä Newcastle seilaa neljän ottelun voittoputkessa. Newcastlen pistekeskiarvo tämän vuoden puolella pelatuista otteluista on peräti 2.13 (14 ottelua ja 29 pistettä).

Marraskuussa joukkueen peräsimeen tuli Eddie Howe ja siitä lähti Newcastlen nousu kohti parempia aikoja. Kuukautta aiemmin seura siirtyi saudiomistukseen, joten rahaa hankintoihin tulevaisuudessa on lienee luvassa.

Newcastlen entinen maalitykki ja seuralegenda Alan Shearer pitää Eddie Howen johtaman joukkueen tekemää muutosta hurjana suorituksena.

– Eddie Howe ansaitsee isot kehut. Uudet hankinnat, itseluottamus ja usko, mitä Eddie on tuonut Newcastleen on uskomatonta. Tämä on ollut uskomaton käännös, Shearer totesi BBC Sportille.