Arsenal tekee torstai-iltana lyhimmän vieraspelireissunsa Valioliigan puitteissa; edessä on Pohjois-Lontoon derby Tottenhamin kotikentällä.

Paikallisylpeydelle on vaikea laskea hintaa rahassa. Voitolle tästä ottelusta sellaisen kuitenkin voi ynnätä.

Mikäli torstai päättyy vierasvoittoon, palaa Arsenal Mestarien liigaan ensi kaudeksi, ensi kertaa sitten vuoden 2017. Goalin laskelmien mukaan jo pelaamien Euroopan ykköskilpailun lohkovaiheessa (johon sijoitus Valioliigan neljän parhaan joukkoon sijoittuminen oikeuttaa) tuottaa seuralle yli 35 miljonaa euroa. Selviytyminen lohkovaiheesta eteenpäin puolestaan peittäisi Gunnersin kirstunpohjaa jo yli 80 miljoonan euron edestä.

Tottenhamin voittaessa derbyn, jatkuu kisa neljän joukkoon yltämisestä edelleen. Tässä tapauksessa naapureiden ero on Arsenalin eduksi ennen kauden kahta viimeistä ottelua enää yhden pisteen suuruinen. Tasapeli torstaina tarkoittaa, että Arsenalille riittää yksi voitto otteluistaan Newcastlea ja Evertonia vastaan.

Tottenham-Arsenal käynnistyy kello 21.45 Suomen aikaa.