Manchester City on Telegraph-lehden mukaan valmis kuuntelemaan tarjouksia Raheem Sterlingistä, jonka sopimus on katkolla vuoden päästä.

Cityn toiveissa olisi myydä Sterling ulkomaille, mutta viimeisten tietojen mukaan kiinnostusta on myös Valioliigasta. Lehden mukaan Chelsea on kiinnostunut Sterlingistä, mutta mitään konkreettista ei ole vielä siirron suhteen tapahtunut.

City haluaisi Sterlingistä 60 miljoonaa puntaa, mikä on melko suuri summa pelaajasta, jolla on enää vuosi sopimustaan jäljellä. Telegraph-lehden toimittaja Luke Edwards pitää hintalappua silti realistisena.

– Mielestäni Raheem Sterling on yksi Euroopan parhaista pelaajista. Vaikka sopimusta on enää vuosi jäljellä, 60 miljoonan punnan hintalappu on mielestäni ihan markkina-arvon mukainen, Edwards arvioi Sky Sportsille.

Sterlingin kohdalla jonkin verran on puhuttu nimenomaan mahdollisuudesta siirtyä ulkomaille ja esimerkiksi Espanjaan. Chelsean kiinnostus tuli hieman yllättäen. Cityn näkökulmasta Sterlingin myyminen kilpailijaan ei tietenkään ole ihanteellinen tilanne.

– On se hieman yllättävää. Ajattelin, että Raheem menisi Espanjaan. Hän on 27-vuotias ja voittanut kaiken mahdollisen Englannissa paitsi Mestarien liigan. Olen aina ajatellut, että ulkomaille lähtö olisi ollut suunnitelmissa.

– Hän on Lontoosta kotoisin ja Chelsealla on rahaa. Heillä on 200 miljoonan punnan siirtobudjetti tälle kesälle. Ajattelin, että Sterling pelaisi sopimuksensa loppuun, mutta jos City haluaa saada Sterlingiin sijoitetuista rahoista jotain takaisin, on Chelsea varteenotettava vaihtoehto, Edwards analysoi.

City osti Sterlingin vajaalla 64 miljoonalla eurolla kesällä 2015.