Newcastle hankkii Alexander Isakin Real Sociedadista, kertoo baskilehti Diario Vasco.

Paikallislehden saamien tietojen mukaan Newcastle on tehnyt Isakista 70 miljoonan euron tarjouksen. Kyseessä on Real Sociedadille tarjous, josta se ei voi lehden mukaan kieltäytyä. Siirtosumma voi kasvaa bonusten myötä noin 75 miljoonaan euroon.

Kyseessä on selvästi Newcastlen seurahistorian kallein pelaajahankinta. Aiemmin kyseistä ennätystä piti hallussaan Joelinton, joka siirtyi Hoffenheimista Newcastleen 44 miljoonalla eurolla kesällä 2019.

22-vuotias Isak ehti edustaa Real Sociedadia kolmen vuoden ajan. 132 ottelussa syntyi 44 maalia ja kahdeksan maalisyöttöä. Real Sociedad maksoi Isakista kymmenen miljoonaa euroa Borussia Dortmundille, joten seura tekee pelaajallaan melkoista taloudellista voittoa.

Isak kuuluu Ruotsin A-maajoukkueeseen. 37 ottelussa hän on onnistunut yhteensä yhdeksän kertaa maalinteossa.