Viime kaudella Valioliigan mestaruustaiston pisteen marginaalilla hävinnyt Liverpool on aloittanut kautensa heikosti.

Liverpool on kerännyt vain yhdeksän pistettä kuudesta pelaamastaan valioliigaottelustaan. Mestarien liiga mukaan lukien Jürgen Kloppin ryhmä on pelannut kahdeksan ottelua, joista se on voittanut vain kolme.

Kauden alku on ollut kaikkea muuta kuin odotettu ja syitä heikkoon vireeseen on pohdittu. Villeimmissä puheissa on jopa väläytelty, että tulevat MM-kisat olisivat syy Liverpoolin alavireeseen.

Liverpoolin toppari Virgil van Dijk ei kuitenkaan piiloudu tekosyyn taakse. Hän vakuuttaa, että MM-kisoilla ei ole mitään tekemistä asian kanssa.

– Emme ole tässä tilanteessa sen takia. Ymmärrän, että tällaisen kauden alun takia kaikki etsivät syitä, koska ero (edelliseen kauteen) on liian suuri, mutta voin vakuuttaa teille, että se ei todellakaan ole yksi syy, van Dijk kertoi lehdistölle.

Van Dijk joutui jättämään edelliset arvokisat väliin polvivamman vuoksi. Nyt hänellä on palava halu olla mukana. Mutta pelkääkö hän loukkaantumista, joka voisi vesittää kisoihin osallistumisen?

– Haluan ehdottomasti lähteä kisoihin, mutta en voi valmistautua niihin keskittymällä siihen, etten loukkaannu. Minun pitää jatkaa pelaamista, pysyä kunnossa ja päästä hyvään vireeseen. Jos ajattelisin sitä (loukkaantumista), uskon, että se aiheuttaisi minulle ongelmia, van Dijk sanoo.