Manchester Cityn tähtihyökkääjä Erling Haaland tuo Jamie Carragherille mieleen toisen Valioliiga-legendan, Thierry Henryn.

Kesällä Cityyn siirtynyt Haaland, 22, on ehtinyt pelata Valioliigassa vasta kahdeksan ottelua, mutta hän on tehnyt jo 14 maalia ja syöttänyt kolme. Nykyisellä tahdillaan hän saavuttaa viime kauden maalikuninkuuteen riittäneen maalimäärän (23) ennen joulukuuta.

Liverpoolia urallaan edustanut Carragher arvioi Sky Sportsilla, että Haaland kylvää puolustajiin samanlaista pelkoa kuin Arsenalin Henry aikoinaan häntä kohtaan.

Viimeisimmässä ottelussaan Haaland iski hattutempun ja syötti kaksi maalia, kun City murjoi paikallisvastustajansa Manchester Unitedin 6-3. Unitedin toppareina aloittivat maailmanmestari Raphaël Varane ja lähes 60 miljoonalla eurolla hankittu Lisandro Martínez, mutta Haaland piti heitä pilkkanaan.

– Unitedin olisi pitänyt pystyä paljon parempaan, mutta minulla on sympatiaa heitä kohtaan. Pystyn asettamaan itseni heidän asemaansa, sanoi Carragher.

– Urallani oli vain yksi pelaaja, joka vaikutti minuun mentaalisesti kentällä kahden vuoden ajan. Se oli Thierry Henry.

– Kentällä kohtaa suuria pelaajia, mutta otteluihin lähdetään sillä ajatuksella, että heidät voi päihittää. Virheitä saattaa sattua ja asioita voi tapahtua.

– Mutta vuosina 2002-2004 Thierry Henrya vastaan pelatessani ajattelin pelkästään häntä, ja se vaikutti pelaamiseeni.

– Yksi noloimmista muistoistani jalkapallokentältä oli Liverpoolin päästämä maali, jossa Thierry Henry juoksi pallon kanssa ja minä kaaduin maahan ja käperryin. Se oli niin noloa, koska se ei ollut minun tapaistani. Se oli Thierry Henry -efekti.

Carragherin mukaan Haaland aiheuttaa jo kahdeksan kierroksen jälkeen vastaavia reaktioita vastustajissaan.

– Hänen takiaan puolustajat eivät ajattele, että ”voinko estää häntä pelaamasta hyvin, voinko estää häntä tekemästä maalia”.

– Ei, puolustajat lähtevät otteluihin ja toivovat, että hän ei nolaa heitä. Sellainen olo minulla oli Thierry Henrya vastaan.