Asiantuntijat Ian Wright ja Gary Neville toivoisivat Gareth Southgaten jatkavan MM-pettymyksestä huolimatta Englannin päävalmentajana.

Englannin Qatarin turnaus päättyi lauantaina puolivälierässä niukkaan 1-2-tappioon Ranskaa vastaan. Harry Kane epäonnistui toisessa rangaistuspotkussaan, joka olisi tasoittanut lukemat.

Englanti on menestynyt hyvin Southgaten alaisuudessa. The Three Lions selviytyi neljä vuotta sitten Venäjän MM-kisoissa välierään saakka ja pelasi vuosi sitten EM-finaalissa.

Southgaten tämän hetken sopimus kattaisi vielä vuoden 2024 EM-turnauksen.

– Antaisin Garethin mielelläni jäädä vielä kahdeksi vuodeksi. oli kyse sitten valmentajan rooli tai joku muu paikka FA:ssa, haluaisin hänen jäävän, Neville kommentoi ITV:n asiantuntijana.

– Englanti on voittanut viimeisen 10 vuoden aikana junioriturnauksia. Voitimme myös naisten turnauksen kesällä. Pääsimme EM-kisoissa finaaliin. Pelaamme todella hyvin.

– Meillä on hyvä ryhmä teknisesti taitavia pelaajia. Tehdään selväksi, että Englanti todella hyvässä tilanteessa.

– Olemme päässeet pois niistä viimeisen 25 vuoden turnauskatastrofeista. Meillä on hieno tulevaisuus edessä ja hän (Southgate) on osa sitä.

Arsenal-legenda Wright yhtyi asiantuntijakollegansa Nevillen mielipiteeseen.

– Olen samaa mieltä Garyn kanssa hänen (Southgaten) johtajakyvyistä ja saavutuksista. Hän on meidän menestynein manageri Sir Alf Ramseyn jälkeen. Haluaisin nähdä hänet jatkamassa.

– Jos hän ei tulisi jatkamaan valmentajana jossakin roolissa, se olisi pettymys.

LUE MYÖS!