Newcastlen hyökkääjä Alexander Isak on palannut joukkueharjoituksiin.

Isakista, 23, tuli viime kesänä Newcastlen seurahistorian kallein hankinta, kun hän siirtyi St James’ Parkille Real Sociedadista 70 miljoonan euron kaupassa.

Ruotsalaishyökkääjä aloitti uransa Valioliigassa vahvasti iskien kolmeen ensimmäiseen otteluunsa kaksi maalia, mutta hän loukkasi syyskuussa maajoukkuekomennuksella reitensä. Isakin oli määrä palata tositoimiin jo lokakuussa, mutta vamma uusiutui.

Newcastlella on seuraavaksi luvassa kaksi ottelua neljän päivän sisällä, kun se kohtaa Sheffield Wednesdayn lauantaina FA Cupissa ja Leicesterin ensi tiistaina liigacupissa. Päävalmentaja Eddie Howelta kysyttiin, nähdäänkö Isak jo kentällä tulevina päivinä.

– Vedetään tänään treenit läpi. En halua sanoa varmuudella, koska en halua asettaa hänelle paineita, kommentoi Howe Athleticin mukaan.

– Otamme hänet käyttöön oikeaan aikaan. Hän on koko ajan lähempänä [pelikuntoa] ja hän on harjoitellut joukkueen kanssa, joten olemme tyytyväisiä hänen edistymiseensä. Odotetaan ja katsotaan.

Howen mukaan Isakilla oli henkisesti vaikeaa, kun hän loukkaantui niin pian siirtonsa jälkeen.

– Aluksi hän oli valtavan pettynyt. Hän oli todella turhautunut, koska hän haluaa antaa panoksensa, hän haluaa näyttää kykynsä.