Everton on tehnyt valituksen hyökkääjänsä Dominic Calvert-Lewinin punaisesta kortista, jonka hän sai torstaina FA Cupin ottelussa Crystal Palacea vastaan.

Kyseessä oli Calvert-Lewinin, 26, uran ensimmäinen punainen kortti, ja häntä odottaa siitä kolmen ottelun pelikielto.

Kentältäpoistoon johtaneessa tilanteessa Calvert-Lewin taklasi Palacen Nathaniel Clynea. Everton-kärki tuli tilanteeseen napit edellä, mutta monet ovat pitäneet tilanteessa sattunutta kontaktia pienenä.

Erotuomari Chris Kavanagh antoi pelin jatkua, mutta hän kävi tarkastamassa tilanteen ruudulta videotuomari Michael Salisburyn kehotuksesta.

Evertonin manageri Sean Dyche sanoi pelin jälkeen, että VAR-systeemi alkaa koetella hänen kärsivällisyyttään. Dychen mielestä videotarkistuksissa näytettävät hidastukset saavat kaiken näyttämään pahemmalta. Everton-luotsi sanoi myös, että tuomio on käytännössä selvillä jo siinä vaiheessa, kun erotuomari pyydetään kentän laidalle katsomaan videota.

Crystal Palace ja Everton päätyivät torstaina 0-0-tasapeliin, joten joukkueet pelaavat uusintaottelun selvittääkseen, kumpi etenee neljännelle kierrokselle.

Everton

@Everton
Everton Football Club has today notified the FA of its decision to appeal the red card issued to Dominic Calvert-Lewin in our FA Cup third round fixture at Crystal Palace on Thursday evening.

Linkki twiittiin.