Kalvin Phillips siirtyi Manchester Citystä loppukaudeksi lainalle West Hamiin. Lainassa ei ole sittenkään osto-optiota.

Phillips, 28, jäi tälläkin kaudella täysin olemattomalle vastuulle Pep Guardiolan alaisuudessa. Keskikenttäpelaaja on pelannut Valioliigassa vaivaiset 89 minuuttia.

Phillips ei ole missään vaiheessa saanut sen enempää peliaikaa Manchester Cityssä, mutta on silti pitänyt paikkansa Englannin A-maajoukkueessa.

Sky Sportsin jalkapalloasiantuntija Gary Neville pitää tärkeimpänä sitä, että Phillips saa paljon vastuuta West Hamissa.

– Phillipsin on päästävä pelaamaan jalkapalloa. Se on selvää. Hän oli tärkeä pelaaja maajoukkueelle ja oletin hänen sopivan hyvin Manchester Cityyn. Normaalisti oletat, ettei Manchester City tee virheitä siirtomarkkinoilla. Phillipsin kohdalla se ei vain toiminut. Manchester Cityllä on loistavia vaihtoehtoja keskikentälleen.

-Muistetaan, että West Ham menetti Declan Ricen, joten mielestäni tämä on hyvä siirto niin West Hamille kuin Phillipsillekin.

Nevillen mukaan Phillipsin lainasiirto on hyvä uutinen Englannin A-maajoukkueelle.

– Toivottavasti hän pysyy kunnossa ja saa paljon peliaikaa ennen EM-kisoja. Peliajan saaminen on tärkein asia. Se on tärkeää Englannin maajoukkueelle ja Phillipsille. Gareth Southgate luottaa tiettyihin pelaajiin todella paljon ja mielestäni Englannilla ei ole uskomattomia vaihtoja keskikentän keskustaan. Siksi tämä siirto voi toimia myös maajoukkueen kannalta.

LUE MYÖS