José Mourinho sanoo, että hän hylkäsi mahdollisuuden siirtyä Englannin miesten maajoukkueen päävalmentajaksi vuonna 2007.

Portugalilaisvalmentajan mukaan hänelle tarjottiin maajoukkuepestiä sen jälkeen, kun Steve McClaren epäonnistui viemään Englannin vuoden 2008 EM-kisoihin.

Mourinho, 61, oli tuolloin lähtenyt Chelseasta, jonka hän oli johdattanut kahdesti Valioliigan sekä liigacupin mestariksi ja kerran FA Cupin voittoon.

Menestyksekkäällä urallaan Mourinho on valmentanut myös muun muassa Portoa, Internazionalea, Real Madridia, Manchester Unitedia, Tottenhamia ja viimeksi AS Romaa, josta hän sai hiljattain lähtöpassit.

Mourinho kertoi Englannin tarjouksesta Rio Ferdinandin YouTube-kanava FIVEn haastattelussa.

– Olisin voinut olla heidän maajoukkueensa valmentaja. Minulle oli se (tarjous) pöydällä.

– En tarttunut siihen, koska ajattelin aina, etten nautisi maajoukkueessa työkentelystä. Se oli kaudella 2007-08, ja Fabio Capello sai sen työn.

Mourinho on vuosien saatossa yhdistetty toistuvasti Englannin ja Portugalin maajoukkuepesteihin. Englannin nykyisen päävalmentajan Gareth Southgaten sopimus on voimassa tämän vuoden loppuun saakka.

FIVE

@FIVEUK
💣 José Mourinho | The England Job

🗣️⭐️ The Global @Footballcomglob ambassador sits down with @rioferdy5 & @MrStephenHowson, giving you the insight on his career and especially his time at Manchester United 😳

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS