Liverpool voitti Sparta Prahan torstaina vieraskentällä 5-1 Eurooppa-liigan neljännesvälierien avausosassa.

Vierasjoukkue siirtyi johtoon jo kuudennella peliminuutilla. Liverpoolille vihellettiin pilkku, kun Alexis Mac Allister riisti pallon Spartan rangaistusalueella ja tuli samalla kaadetuksi. Mac Allister otti itse vetovastuun ja upotti pallon vasempaan alakulmaan.

Liverpool tuplasi johtonsa 25. minuutilla upealla osumalla. Darwin Núñez haki jalkansa vapaaksi rangaistusalueen tuntumassa ja täräytti voimakkaan kudin sisään noin 25 metristä.

Sama kaveri oli asialla, kun Liverpool iski kolmannen kerran juuri ennen taukoa. Núñez pääsi vetopaikalle Mac Allisterin pitkästä avauksesta ja tykitti taidokkaan puolivolleyn verkkoon.

Toisen jakson alussa Liverpoolin Connor Bradley ohjasi pallon epäonnisesti omaan maaliinsa, mutta vain muutamaa minuuttia myöhemmin vieraat iskivät itse taas. Bradley ja Harvey Elliott petasivat paikan Luis Díazille, joka potkaisi kuulan kimmokkeen kautta sisään.

Sparta Prahan avauskentällisessä pelasi Huuhkajien keskikenttäpelaaja Kaan Kairinen, 25, joka tuli vaihtoon 74. minuutilla.

Illan viimeisestä osumasta vastasi Liverpoolin Dominik Szoboszlai, joka kuljetti pallon vasemmalta laidalta kohti keskustaa ja ujutti lopuksi kudin etukulmasta maaliin.

Toisaalla Eurooppa-liigassa Brighton hävisi ensimmäisen osaottelunsa AS Roman vieraana peräti maalein 0-4. Aston Villa taas pelasi Konferenssiliigassa Ajaxin vieraana 0-0-tasapelin.

Valioliigan joukkueista West Ham on vielä vauhdissa torstaina Eurooppa-liigassa, kun se kohtaa Freiburgin vieraskentällä kello 22.00 alkavassa ottelussa.