Liverpool ja Aston Villa pelasivat torstai-iltana omat neljännesvälieräottelunsa Euroopan kentillä.

Liverpool isännöi Kaan Kairisen Sparta Prahaa Eurooppa-liigan neljännesvälierien jälkimmäisessä osassa.

Liverpool pisti otteluparin pakettiin jo avausosassa kaadettuaan Sparta Prahan vieraskentällä tyylipuhtaasti 5-1. Liverpool eteni jatkoon yhteismaalein 11-2.

Jälkimmäisen osan alku oli todellista tykitystä. Liverpool iski neljä maalia ensimmäiseen 14 minuuttiin. Darwin Núñez, Bobby Clark, Mohamed Salah ja Cody Gakpo vastasivat Liverpoolin maaleista. Toisella jaksolla toistamiseen osunut Gakpo ja Dominik Szoboszlai iskivät loppulukemat 6-1:een.

Konferenssiliigan puolella Aston Villa isännöi Ajaxia neljännesvälierien jälkimmäisessä osassa. Aston Villa eteni jatkoon yhteismaalein 4-0. Amsterdamissa pelattu avausosa päättyi maalittomaan tasapeliin.

Ollie Watkins viimeisteli otteluparin ensimmäisen maalin, kun jälkimmäistä osaottelua oli pelattu 25. minuuttia. Leon Bailey, Jhon Duran ja Moussa Diaby iskivät Aston Villan jälkimmäiset kolme maalia toisella jaksolla.

Brightonin tie Eurooppa-liigassa nousi pystyyn. AS Roma voitti otteluparin yhteismaalein 4-1. Jälkimmäinen osa päättyi Brightonin 1-0-voittoon. Danny Welbeck viimeisteli ottelun ainokaisen.

Eurooppa- ja Konferenssiliigan puolivälieräparit arvotaan perjantaina.