Liverpool on hieman väärässä sarjassa tämän kevään europeleissä.

Tämän kauden tason perusteella Liverpool kuuluisi Mestarien liigan puolivälieriin, mutta sen sijaan joukkue pelaa pykälää alempana Eurooppa-liigassa. Neljännesvälierissä Poolin tuhovoiman sai todeta Kaan Kairisen Sparta Praha.

Liverpool voitti ensimmäisen osaottelun 5-1, muttei antanut armoa toisessakaan osassa. Kotijoukkue paukutti Anfieldilla 14 minuutissa neljä maalia ja voitti pelin lopulta 6-1. Yhteismaalit kirjattiin Liverpoolin hyväksi peräti 11-2.

Englannissa on muisteltu viime kertaa, jolloin Liverpool on murskannut vastustajansa kaksiosaisessa europeliparissa näin totaalisesti. Kausi oli 1980-81, ja vastassa oli suomalainen OPS.

OptaJoe

@OptaJoe
9 - Liverpool progressed past Sparta Prague 11-2 on aggregate; their biggest margin of victory over a two-legged tie in European football since the 1980-81 campaign against Finnish side OPS (also 11-2 on aggregate, in the European Cup first round). Cruise.

Ottelun jälkeen Liverpoolin Conor Bradley sanoi, että loppukauden aikana pelataan päävalmentaja Jürgen Kloppille, joka lähtee seurasta kesällä.

– Hän on ainoa päävalmentaja, jonka olen tässä seurassa nähnyt, joten on surullista, kun hän lähtee. Haluamme voittaa kaikki mahdolliset kilpailut hänelle, Bradley sanoi TNT Sportsille.

Sparta Prahaa vastaan Klopp peluutti ehkä hieman yllättäenkin Mohamed Salahia, joka teki jälleen tuhojaan tehoin 1+3. Samalla Salahista tuli seurahistorian ensimmäinen pelaaja, joka on rikkonut 20 maalin rajan seitsemällä peräkkäisellä kaudella.

– Mo vain takoo, takoo ja takoo. Hänen nälkänsä ei lopu. Hän haluaa aina vain tehdä lisää maaleja, Klopp sanoi lehdistölle pelin jälkeen.

Liverpool voi tällä kaudella voittaa neljä eri kilpailua. Liigacupin Pool jo voitti. Valioliigassa joukkue on parhaillaan toisena, tasapisteissä sarjakärki Arsenalin kanssa. FA Cupissa Liverpool pelaa puolivälierissä Manchester Unitedia vastaan, ja Eurooppa-liigassa Liverpool pelaa puolivälierissä.

LUE MYÖS