Nottingham Forest on ilmoittanut suuttumuksensa Valioliigalle saamastaan pisterangaistuksesta. Forestia rokotettiin maanantaina neljän pisteen menetyksellä rikottuaan Valioliigan tuottavuuden ja kestävän kehityksen (PSR) sääntöjä.

Seurauksena Forest putosi Lutonin taakse putoamisviivan alle. Itsenäinen sääntökomissio tuomitsi seuran ylittäneen sallitun rajan 34,5 miljoonalla punnalla vuosien 2020-2023 välisenä aikana.

Nottingham Forest

@NFFC
Club statement.

– Kuukausien yhteydenpidon ja saumattoman yhteistyön jälkeen Valioliigan kanssa tämä oli odottamatonta. Se on vahingoittanut luottamustamme ja uskoamme Valioliigaan, Forest ilmoitti tiedotteessaan.

– Olemme erityisen tyrmistyneitä Valioliigan komissiolle esittämien asioiden sävystä ja sisällöstä.

Forestin vihan taustalla on Valioliigan yritys saada komissio vähentämään seuralta kahdeksan pistettä. Seura väitti nousun Valioliigan kaudella 2021-2022 nousukarsintojen voittajana asetti heidät poikkeuksellisen haastavaan tilanteeseen pysyä rahankäytössä tavoitteiden rajoissa.

Forest vetosi myös perusteluissaan Brennan Johnsonin 47,5 miljoonan punnan myyntiin Tottenhamiin kirjanpitojakson lopussa elokuussa 2023.

Valioliiga hylkäsi Forestin molemmat perustelut.

Forest on käyttänyt nousunsa jälkeen pelaajahankintoihinsa lähes 250 miljoonaa puntaa. Seura perusteli nähneensä siirrot välttämättöminä selviytyäkseen Valioliiga-tasolla.

– On tilanteita, kun pelaajasiirtoja ei pystytä toteuttamaan siirtoikkunan ensimmäisellä puoliskolla, vaan ne joudutaan toteuttamaan lopussa. Se ei saisi olla syynä tuomita seuraa.

– Nämä päätökset vaikuttavat myös pelaajakauppoihin perustavaan bisnesmalliin. Se on ainoa malli, jolla seurat pienen huippuryhmän takana voivat realistisesti edetä jalkapallopyramidissa.

LUE MYÖS!